Blizzard anulează un joc nou după ce Microsoft a concediat 1900 de angajați din cadrul studioului

Scris de | 26 ianuarie, 2024
Blizzard anulează un joc nou după ce Microsoft a concediat 1900 de angajați din cadrul studioului

Într-un final, saga celei mai mari achiziții din gaming a luat sfârșit. Microsoft a încheiat afacerea de 69 de miliarde de dolari și acum este cel mai mare jucător din piață, astfel încep să apară și schimbările. Printre acestea, se numără concedierea a 1900 de angajați, majoritatea din cadrul Activision Blizzard, iar printre plecări se numără și șeful studioului, Mike Ybarra. Odată cu această decizie, reprezentanții studioului au anunțat că jocul survival dintr-o serie complet nouă pe care îl plănuiau a fost anulat.

Acțiunile de astăzi afectează mai multe echipe din cadrul Blizzard, inclusiv echipe de dezvoltare, organizații de servicii partajate și funcții corporate. Ca parte din strategia sa, Blizzard va încheia dezvoltarea proiectului de joc survival și va muta o parte dintre oamenii care lucrează la el pe unul din cele câteva proiecte promițătoare noi care se află în stadii incipiente ale dezvoltării.

Matt Booty, Xbox Studios

Anunțat la începutul anului 2022, jocul survival neanunțat ar fi fost și primul IP nou al studioului de la Overwatch încoace. Fanii au tot așteptat o lansare nouă din partea studioului, mai ales după dezamăgirea care a fost Overwatch 2 și succesul moderat al lui Diablo 4. Dar tot răul spre bine, întrucât restul de angajați Blizzard care lucrau la acest joc nou, au fost mutați pe alte proiecte în desfășurare de-ale studioului, printre care și IP-uri noi. Și poate că această mutare va fi benefică pentru viitorul companiei, dar asta rămâne să vedem în timp.

Cred că povestea asta va avea totuși un final fericit, deoarece Microsoft nu prea are voie s-o dea în bară. Recent, compania a urcat pe prima poziție în clasamentul celor mai valoroase firme din lume, depășind Apple în proces. Cu reputația pe care o are și toată atenția primită în urma reușitei, prevăd un viitor bun pentru Microsoft pe piața jocurilor video. Ori asta, ori lasă garda jos și Apple reușește să fure o bucată din plăcintă grație eforturilor recente de a aduce niște titluri mari în ecosistemul său.

Etichete: ,