PlayStation Plus adaugă la colecție trei jocuri noi de PS4 și PS5 în luna februarie

Foamstars PlayStation Plus

Utilizatorii de console PlayStation 4 și PlayStation 5 cu abonamente PlayStation Plus Essential vor avea la dispoziție în februarie trei jocuri lansate relativ de curând pe car ele pot adăuga în colecția personală. Este vorba despre un joc care se lansează direct pe PlayStation Plus din prima zi, alături de două titluri apreciate din ultimii câțiva ani. Jocurile vor fi disponibile începând cu data de 6 februarie pe PlayStation Plus, prima marți a lunii.

Foamstars debutează direct pe PS Plus, iar fanii Souls primesc un joc „steampunk”

Foamstars este jocul care va debuta direct pe serviciul Plus de la PlayStation. Acesta este dezvoltat de către Square Enix, publisher cunoscut în special pentru jocuri de tip JRPG precum Final Fantasy sau Dragon Quest. Conceptul din spatele Foamstars nu este unul tocmai original, fiind evident inspirat de Splatoon, shooter-ul pe echipe de la Nintendo. În locul armelor care trag cu vopsea, Foamstars aduce în ecuație spuma de săpun, care va fi folosită pentru a acoperi arenele de multiplayer din joc. Titlul va fi disponibil atât pe PlayStation 5, cât și pe PlayStation 4, iar cei cu abonamentul de bază PlayStation Plus Essential îl vor putea descărca toată luna februarie, gratuit. Jocurile de la PlayStation Plus Essential pot fi jucate oricând, atât timp cât ai un abonament activ.

Rollerdrome este probabil jocul cel mai calitativ dintre cele din februarie. Acesta impresionează în special prin stilul său grafic, inspirat de ilustrațiile din benzi desenate din anii ’70. Gameplay-ul te pune pe patine cu rotile, într-un sport sângeros care are loc în arene, iar scopul este să elimini ceilalți adversari folosind arme de foc și acrobații. Jocul a fost lansat original în 2022, dar nu pare să fi avut foarte mult succes comercial. Acum va fi disponibil pentru toți cei care plătesc pentru abonamentul Plus pentru acces la funcții multiplayer, atât pe PlayStation 4, cât și pe PlayStation 5.

În cele din urmă, fanii jocurilor „Souls”, primesc acces la Steelrising, un action RPG steampunk asemănat deseori cu Bloodborne. Acțiunea are loc în Paris, în timpul Revoluției Franceze, dar într-un univers alternativ, în care există „automatoni”, adică roboți mecanici. Dacă pare că ați mai auzit de acest joc, dar cu alt nume, ei bine, premisa acestuia este foarte similară cu cea din Lies of P, lansat anul trecut. Steelrising este însă lansat cu câteva luni înainte, în 2022. Acest titlu este disponibil pentru abonații PlayStation Plus exclusiv pe PlayStation 5.

Până pe 6 februarie mai aveți timp să revendicați jocurile pentru luna ianuarie de la PlayStation Plus: A Plague Tale: Requiem, Evil West și Nobody Saves the World. Desigur, jocurile oferite pe baza abonamentului PlayStation Plus Essential sunt disponibile și pentru cei care au abonamente Extra sau Premium, întrucât fiecare prag superior include toate avantajele abonamentelor de bază.