Jocuri de Xbox precum Starfield sau Indiana Jones ar putea ajunge și pe PlayStation 5

Scris de | 5 februarie, 2024
Jocuri de Xbox precum Starfield sau Indiana Jones ar putea ajunge și pe PlayStation 5

Se pare că vânzările de jocuri doar pe Windows și Xbox, și distribuirea lor prin intermediul Game Pass din prima zi nu este o strategie pe care Microsoft o poate susține pe termen lung. Compania pare să ia în calcul lansarea jocurilor sale și pe alte platforme, precum Nintendo Switch și PlayStation 5, iar aceste lansări ar putea începe chiar de anul acesta. Hi-Fi Rush, Starfield și noul joc Indiana Jones ar putea ajunge, eventual și pe alte platforme, terminând astfel perioada de exclusivitate pentru platformele „Microsoft”.

Microsoft pare că se pregătește să lanseze jocuri și pe PlayStation

Deja sunt informații despre lansarea Hi-Fi Rush pe alte platforme disponibile online, sursa acestora fiind chiar fișierele interne ale jocului, care menționează console Nintendo și Sony. Acest titlu a fost lansat anul trecut fără un anunț în prealabil, chiar în timpul conferinței Developer Direct 2024 și s-a dovedit a fi un adevărat hit. Se pare însă că lansarea pe Game Pass a dus la vânzări sub așteptări în afara abonamentului, jocul fiind disponibil și pe Steam, însă acolo nu s-a bucurat de un succes la fel de mare. Astfel, lansarea pe Switch și PlayStation 5 ar putea atrage vânzări în plus, ambele platforme având un public mult mai mare decât cel al consolelor Xbox. Sea of Thieves, un alt joc dezvoltat exclusiv pentru Xbox și PC, ar putea fi lansat în curând pe PlayStation 5.

Xbox Era, sursa acestor informații, sugerează și că Starfield ar putea face trecerea pe PlayStation 5. Mult așteptatul RPG de la Bethesda nu s-a bucurat de succesul comercial dorit, deși a fost jucat, și cumpărat chiar, de foarte mulți gameri. Titlul a fost lansat cu cerințe de sistem mari pentru PC și framerate limitat la 30 FPS pe consolele Xbox. De asemenea, mulți au criticat design-ul și tehnologiile învechite, care nu par să fi evoluat foarte mult de la lansarea The Elder Scrolls IV: Oblivion, din 2006.

Lansarea Starfield pe PlayStation ar trebui să vină după debutul primului expansion pentru joc, numit Shattered Space. Acela va veni inițial pe PC și Xbox, iar varianta de PlayStation ar putea să fie lansată cu acest DLC deja disponibil. Xbox Era raportează că Microsoft cumpără în ultima perioadă devkit-uri de PS5 pentru a dezvolta acest proiect.

Nu în ultimul rând, The Verge raportează că Indiana Jones and the Great Circle ar putea fi de asemenea programat pentru lansare pe PlayStation 5. Planul din prezent este ca jocul să ajungă pe PC și Xbox în decembrie 2024, iar la scurt timp după, să fie lansată și o variantă de PlayStation 5.

Microsoft nu a făcut aceste planuri publice, însă există deja multiple rapoarte din mai multe surse care afirmă lucruri similare, deci există, pe undeva un sâmbure de adevăr pe care aceste zvonuri sunt bazate. Mai mult, jocuri precum Hi-Fi Rush au deja referințe la alte platforme în codul intern, deci există eforturi din partea dezvoltatorilor către această direcție.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: The Verge