Cât costă Vivo X100 Pro, flagship-ul care NU va ajunge în România

Scris de | 13 februarie, 2024
Cât costă Vivo X100 Pro, flagship-ul care NU va ajunge în România

X100 Pro, flagship-ul brand-ului chinez Vivo a fost deja lansat în China încă din toamna anului trecut, însă abia acum acest model va ajunge și în Europa. Când? Pe 15 februarie, adică peste două zile. Prețul? Unul mare, pentru un telefon care în alte regiuni costă mult mai puțin. Vestea proastă pentru fanii acestui brand este că, așa cum am anunțat în exclusivitate încă de săptămâna trecută, compania Vivo s-a retras din România, deci nu vom găsi acest model în magazinele de specialitate locale.

Vivo X100 Pro, listat deja pe magazine din Europa

GSMArena a identificat listări pe magazine online din Austria și Cehia (MediaMarkt și Alza) pentru Vivo X100 Pro. Acesta va veni într-o singură variantă în Europa, cu 16 GB RAM și 512 GB stocare internă, la prețul de 1.199 euro. Același telefon se vinde în China la aproape jumătate de preț, echivalent cu vreo 700 de euro. Desigur, telefoanele importate din China în Uniunea Europeană sunt supuse unor taxe în plus și există costuri mai mari de transport, însă este greu de crezut că prețul aproape dublu este justificat.

Acest model este unul dintre puținele flagship-uri din 2024 livrat cu un chipset MediaTek, modelul Dimensity 9300. De asemenea, Vivo folosește un procesor de imagine proprietar V3 pentru acest dispozitiv, pentru a procesa mai eficient atât fotografiile, cât și pentru a putea procesa în timp real clipuri video și a aplica efectul de blur, similar cu „Cinematic Mode” de pe iPhone.

Cel mai probabil, veți putea găsi listări ale telefonului în următoarele săptămâni pe marketplace-ul eMAG sau chiar pe QuickMobile, însă la prețuri mai mari. Nu încurajăm cumpărarea de smartphone-uri fără suport tehnic local, întrucât nu veți putea să îl reparați pe garanție sau chiar și contra cost în lipsa unui service oficial.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: GSM Arena