Ar putea fi Nothing Phone (2a) cea mai bună alternativă la Galaxy A55? Specificații și preț

Scris de | 15 februarie, 2024
Ar putea fi Nothing Phone (2a) cea mai bună alternativă la Galaxy A55? Specificații și preț

Lista cu specificații hardware pentru Nothing Phone (2a), dar și cea de prețuri a ajuns deja online, deși suntem la mai bine de două săptămâni distanță de lansarea programată pentru luna martie. Se pare că Nothing dorește să aibă pe piață nu doar un „flagship killer”, ci și un model care să se lupte de la egal la egal cu modele mid-range populare, precum seria Galaxy A5X de la Samsung. În această primăvară, s-ar putea ca alternativa cea mai bună la Galaxy A55 să fie chiar acest Phone (2a).

Conform informațiilor disponibile acum, noul Nothing Phone (2a) va fi și mai ieftin și mai performant decât alternativa de la Samsung

Publicația online Smartprix alături de Kamila, „laker” de pe Twitter/X, au publicat câteva detalii despre hardware-ul intern al lui Nothing Phone (2a). Știam deja din alte leak-uri că vom avea de a face cu un procesor Dimensity 7200 de la MediaTek, dar nu știam și faptul că vom avea de a face cu două configurații hardware disponibile: 8+128 GB și 12+256 GB. Prețurile vor fi de 350, respectiv 400 de euro în Europa (conform dealabs.com din Franța).

La capitolul camere foto, Nothing Phone (2a) va integra senzori performanți pentru această clasă de dispozitive. O cameră principală cu obiectiv wide și senzor de 50 megapixeli de la Samsung (S5KGN9) va fi atracția principală, o cameră care a fost folosită în trecut și pe Moto G84 de la Motorola. Camera ultrawide rămâne aceeași pe care am văzut-o deja pe Nothing Phone (1) și (2), cu senzor Samsung S5KJN1. Și această cameră are tot 50 megapxieli, dar dimensiune mai mică (1/2.76” vs. 1/1.5” pe cea principală). Camera frontală este de 32 megapixeli și folosește un senzor IMX615 de la Sony, conform acestui raport.

Avem și informații despre ecran. Acesta este un panel OLED Full HD+ (2.412 x 1.084 pixeli), produse de Visionox și BOE. Conform leak-urilor anterioare, acest ecran ar trebui să ofere o diagonală de 6,7”.

Cu o astfel de configurație, Nothing Phone (2a) ar putea fi deopotrivă mai performant și mai ieftin decât Galaxy A55 la lansare. Singurul său dezavantaj ar fi lipsa unei camere cu zoom.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Smartprix