Patru jocuri ale studiourilor Xbox ajung pe PlayStation 5 și Nintendo Switch

Scris de | 16 februarie, 2024
Patru jocuri ale studiourilor Xbox ajung pe PlayStation 5 și Nintendo Switch

Se pare că zvonurile despre Xbox care au tot circulat în ultimele săptămâni au fost adevărate…doar parțial. Divizia de gaming a Microsoft va trece într-adevăr printr-o schimbare majoră de strategie, marcând un moment important din istoria sa, printr-un anunț făcut de Phil Spencer, CEO-ul Microsoft Gaming, la cea mai recentă ediție a Official Xbox Podcast. Astfel, conform lui Spencer, patru jocuri ale Xbox Game Studios vor „ateriza” pe alte platforme, ceea ce înseamnă aproape sigur PlayStation 5 și Nintendo Switch, console mai populare decât Series X/S de la Microsoft.

Spencer nu a numit cele patru jocuri, însă a ținut să dezmintă un zvon care spunea că Starfield, RPG-ul spațial al celor de la Bethesda și următorul joc Indiana Jones creat de Machine Games ar urma să vină pe PS5 sau Switch (în cazul primului, personal mi s-ar părea imposibil să ajungă vreodată pe Switch fără sacrificii majore, din cauza dimensiunilor lumii sale). Printre cele patru titluri se află aproape sigur Hi-Fi Rush și Sea of Thieves, iar pentru celelalte două locuri disponibile zvonurile sunt foarte diferite și sugerează fie titluri precum Grounded și Pentiment, fie chiar și Halo și Gears of War. Rămâne de văzut care vor fi acestea într-un anunț ulterior.

Phil Spencer a mai confirmat însă și că aceste jocuri sunt deja pe Xbox și PC de cel puțin un an. „Două dintre jocuri sunt bazate foarte mult pe comunitate, jocuri noi, primele iterații ale unor francize care și-au atins potențialul maxim pe Xbox și PC – există însă tot timpul loc pentru creștere, francize în care ne dorim să continuăm să investim. Celelalte două jocuri sunt titluri mai mici care nu au fost construite de la bun început pentru a fi exclusiv disponibile pe console, ci jocuri pe care echipele noastre și-au dorit foarte mult să le realizeze”. După aceste declarații, aș înclina mai degrabă către Grounded și Pentiment ca celelalte două variante.

CEO-ul Microsoft Gaming a mai cerut jucătorilor de pe alte platforme să nu presupună că fiecare joc de Xbox va sosi la un moment dat pe acestea, însă va exista o evaluare în funcție de succesul pe care îl au cele patru titluri pe PS5 și Nintendo Switch. De asemenea, președintele Xbox Studios, Matt Booty, a declarat că Xbox va continua să lanseze din prima zi jocurile sale first-party pe Game Pass și că acesta va rămâne un serviciu exclusiv al Xbox.

Și președintele Xbox, Sarah Bond, a asigurat fanii că Microsoft nu își dorește să iasă din piața de console hardware. Dimpotrivă, există „niște lucruri foarte interesante în materie de hardware” pe care Microsoft le va anunța la finalul acestui an. Iar compania investește și în crearea unei noi generații de console. „Vrem să livrăm cel mai mare salt tehnologic pe care l-ați văzut vreodată din punct de vedere hardware” a fost anunțul lui Bond. Zvonuri apărute la finalul anului trecut spun că următorul Xbox ar trebui să apară în 2028 și ar oferi suport pentru jocuri „cloud-hybrid”.

Deci nu, viitorul Xbox arată deloc atât de negru precum spuneau zvonurile din ultima perioadă, dar această schimbare de strategie nu poate fi nebăgată în seamă. Dacă jocurile aduse pe alte platforme de Xbox vor avea succes, cu siguranță vor urma și altele, dar nu aș băga mâna în foc că vei putea să îl vezi pe Master Chief prea curând pe PS5-ul tău.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Xbox confirms four of its games are coming to more popular consoles