Motorola a lansat Moto g04, cel mai ieftin telefon cu Android 14

Scris de | 20 februarie, 2024
Motorola a lansat Moto g04, cel mai ieftin telefon cu Android 14

Motorola a lansat cel mai ieftin telefon echipat din fabrică cu Android 14, modelul Moto g04. Acesta pornește de la 549 de lei în România și vine echipat cu hardware de bază, dar totuși destul de performant pentru a asigura o experiență de utilizare confortabilă. G04 pare să fie o alegere bună pentru „primul smartphone” al cuiva, fie că vorbim despre persoane în vârstă sau despre copii.

La 110 euro, Moto g04 oferă hardware de bază și cel mai nou Android

La puțin peste 100 de euro, poți cumpăra un telefon cu ecran de 6,56”. Desigur, acest ecran este de tip LCD, cu rezoluție HD+ (1.612 x 720 pixeli), dar totuși cu o rată de refresh înaltă, la 90 Hz. În comparație, iPhone 15 și 15 Plus, smartphone-uri de 1.000 de euro, vin în continuare cu ecrane la 60 Hz.

Varianta de bază este echipată cu stocare internă de 64 GB și 4 GB memorie RAM, dar există și o variantă superioară care ajunge la 8 GB RAM. Varianta de top nu este încă disponibilă în România. Procesorul este un Unisoc T606, un model popular între smartphone-urile de buget. Acesta beneficiază de 8 nuclee, două Cortex-A75 la 1,6 GHz și 6 nuclee Cortex-A55 la 1,6 GHz.

Interesant este însă faptul că Moto g04 integrează o baterie foarte mare, de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 15W. Având în vedere restul configurației, autonomia va fi, cel mai probabil peste medie, întrucât nu prea are ce să consume foarte multă energie.

Motorola nici măcar nu încearcă să exagereze cu componente extra care, de multe ori, sunt inutile. De exemplu, modulul de cameră nu găzduiește decât un singur senzor, de 16 megapixeli, alături de un blitz cu LED, fără camere secundare care ar ocupa spațiul fără să adauge funcționalitate în plus și ar crește prețul dispozitivului. Camera frontală este una de bază, de 5 megapixeli, bună pentru apeluri video, și cam atât.

Având în vedere faptul că vorbim despre un smartphone de buget, nu putem presupune că Motorola va lansa prea multe actualizări de sistem pe Moto g04. Faptul că vine cu Android 14 din fabrică și că, probabil, va primi și un update la Android 15, oferă posibilitatea de a fi la zi măcar doi ani cu sistemul de operare Android, lucru cu care puține telefoane de buget se pot lăuda.

Etichete: , , ,