PlayStation VR 2 ar putea fi folosit pe PC-uri în acest an

Scris de | 23 februarie, 2024
PlayStation VR 2 ar putea fi folosit pe PC-uri în acest an

Sony a anunțat că va începe testarea pentru compatibilitatea dintre PC-uri și PlayStation VR 2, headset-ul de realitate virtuală al companiei japoneze care până acum era exclusiv pentru PlayStation 5. Se pare că ținta Sony este de a oferi suport pentru PC-uri pe PS VR 2 chiar din acest an, și ar putea zgudui piața headset-urilor VR, în cazul în care va fi oferit suport pentru platforme ca SteamVR sau OpenXR.

Asta pentru că PlayStation VR 2 a fost foarte bine primit la lansare, cu laude pentru capacitățile sale tehnice, iar minusurile principale au ținut de două lucruri – numărul de jocuri destul de restrâns și alegerea Sony de a-l limita doar la o compatibilitate cu PS5. De aceea, accesul la multitudinea de software-uri și jocuri de pe PC ar reprezenta un avantaj important pentru cel mai recent headset Sony.

Producătorul nu a anunțat încă vreun titlu care ar putea fi jucat cu PS VR 2 pe PC, însă există mai multe jocuri multiplatform care oferă deja experiențe VR, precum No Man’s Sky sau Tetris Effect. De asemenea, existența unei compatibilități cu PC-urile într-un mod similar cu Meta Quest 2 sau 3 ar deschide drumul către alte jocuri importante de VR care nu sunt momentan disponibile pe PS VR 2, precum Microsoft Flight Simulator sau Half – Life: Alyx.

PlayStation VR 2 are și un avantaj tehnic față de multe dintre headset-urile actuale de PC. Vine cu o rezoluție de 2000 x 2040 pixeli pe fiecare ochi, rată de refresh de până la 120Hz, eye-tracking (funcție care nu există pe Quest 3, HTC Vive Pro 2 sau Valve Index), și un FOV de 110 grade. De asemenea, headset-ul Sony nu este cu mult mai scump decât un Quest 3. astfel că ar putea deveni rapid o soluție atractivă pentru cei care vor să petreacă ceva timp în VR.

Etichete: , , , , ,

Sursa: PlayStation VR 2 will start supporting PCs later this year