MWC 2024: Motorola a prezentat publicului larg telefonul care se rulează pe încheietura mâinii

FOTO via Motorola

Marca deținută de Lenovo a creat un telefon-concept cu un ecran care se poate înfășura literalmente în jurul încheieturii mâinii. Dispozitivul, pe care Motorola l-a prezentat la MWC 2024 și pe care îl numește un device cu ecran adaptabil, este conceput pentru a scoate în evidență posibilitățile pe care le putem vedea în viitor integrate pe smartphone-uri. Compania afirmă că ecranul poate fi „îndoit și modelat în diferite forme” în funcție de ceea ce îți dorești.

FOTO via Motorola

Atunci când este așezat pe o suprafață plană, ecranul său de 6,9 inci poate fi utilizat ca un telefon normal, cu o experiență completă Android. De acolo, poate fi ajustat în diverse moduri. În poziția verticală, de exemplu, oferă o „formă mai compactă de Android complet” deoarece rulează pe un ecran de 4,6 inci. Motorola pariază pe faptul că oamenii vor folosi dispozitivul pentru apeluri video în poziția verticală.

Conceptul unui ecran flexibil pe care îl poți purta la încheietura mâinii de la Lenovo datează din 2016. Iar ideea de ecrane flexibile există de la începutul anilor 1960, când au apărut primele matrice solare care se pot îndoi.

FOTO via Motorola

Cu toate acestea, poate că un ecran flexibil are mai mult sens acum decât avea acum câțiva ani, deoarece companiile de tehnologie precum Samsung, OnePlus, Oppo și Motorola demonstrează deja că pot lansa cu succes telefoane pliabile mainstream.