Pixel 8 este „telefonul anului” la MWC 2024

Scris de | 1 martie, 2024
Pixel 8 este „telefonul anului” la MWC 2024

GSMA, organizația din spatele Mobile World Congress, târgul de tehnologie mobilă de la Barcelona, a anunțat oficial care este cel mai bun smartphone al anului în viziunea juriului premiilor sale anuale. După doi ani în care Apple a plecat acasă cu acest premiu, deși Apple nu participă la MWC, Google este acum câștigător, seria Pixel 8 reușind să impresioneze o mare parte din comunitatea „tech”.

Pixel 8 a întrecut iPhone 15 Pro, Galaxy S23 și OnePlus Open

Conform descrierii oficiale, titlul pentru cel mai bun smartphone al anului este acordat dispozitivelor care „combină performanță remarcabilă, inovație și leadership, determinate prin evaluarea smartphone-urilor din piață în perioada ianuarie-decembrie 2023, de un juriu global format din analiști independenți, jurnaliști și influenceri”.

Practic, cei care au votat pentru Pixel 8 fac parte din presa de specialitate din toată lumea, influenceri de tehnologie și analiști de afaceri care cunosc bine zona de tehnologie. Aceștia au votat în anii precedenți iPhone 13 Pro și iPhone 14 Pro drept „telefoanele anului”, însă anul acesta, iPhone 15 Pro nu pare că a mai reușit să impresioneze, în ciuda upgrade-urilor semnificative la capitolul camere și trecerii de la Lightning la USB-C.

Pixel 8 nu a întrecut doar iPhone 15 Pro, ci și alte telefoane de top din 2023: în această cursă au fost și telefoanele Samsung Galaxy S23, OnePlus Open și Galaxy Z Flip5. Ultima dată când premiul a fost câștigat de un smartphone cu Android a fost în 2021, când premiul a fost acordat lui Galaxy S21 Ultra de la Samsung.

Cel mai probabil, inovația cea mai mare pe care juriul au găsit-o la Pixel 8 a fost integrarea inteligenței artificiale în sistemul de operare Android 14, ceva ce nu se găsea în 2023 pe niciun alt smartphone. Între timp, seria Galaxy S24 a fost lansată cu Galaxy AI, cu multe funcții împrumutate de la Google, dar și câteva capabilități exclusive, disponibile în aplicațiile sale proprietare.

Etichete: , , , , ,

Sursa: MWC