Google adaugă Circle to Search, funcția AI de pe Galaxy S24, și pe telefoanele sale mai vechi

Scris de | 5 martie, 2024
Google adaugă Circle to Search, funcția AI de pe Galaxy S24, și pe telefoanele sale mai vechi

Circle to Search este una dintre funcțiile cu care Samsung laudă cel mai des seria Galaxy S24, dar deja de vreo lună, această capabilitate a fost lansată și pe cele mai recente modele Pixel, cele din seria 8, iar acum și modelele din 2022, Pixel 7 și 7 Pro, primesc acces la această capabilitate. Practic, Google va integra Circle to Search pe toate telefoanele sale care o vor putea rula, în timp ce cu siguranță va oferi funcționalitatea și către alți dezvoltatori de smartphone-uri.

Noul update de Android de la Google activează Circle to Search pe Pixel 7

Google a lansat cel mai nou update de tip „feature drop”  pentru modelele Pixel, care activează pe o parte dintre variantele Pixel 7 și 7 Pro Circle to Search. Nu toți utilizatorii au primit încă funcționalitatea, dar nu pare să fie o limitare hardware sau software la mijloc, ci mai degrabă avem de a face cu un „rollout”. Practic, serverele Google vor activa funcția, întrucât Circle to Search este o componentă a aplicației Google, cre vine preinstalată pe telefoanele cu Android.

Cei care au Pixel 7 sau 7 Pro și vor să activeze funcția de căutare vizuală înainte ca Google să o activeze oficial pe dispozitivele lor, pot face asta prin descărcarea celei mai recente versiuni ale aplicației Google de pe un repozitoriu alternativ de apk-uri. Este necesar și un restart după instalarea ei, pentru a porni Circle to Search.

Totodată, acest update adaugă compatibilitate cu formatul Ultra HDR de pe Instagram, care permite publicarea de fotografii și clipuri video în format 10-bit, care permite afișarea în HDR pe dispozitive compatibile. Aceste funcții erau, de asemenea, exclusive modelelor Galaxy S24 pe Android, iar acum vin și pe dispozitive Pixel.

Curios, Circle to Search nu vine și pe Pixel Fold, modelele „a” și pe variantele Pixel 6. Google a lansat și un tabel care explică care dintre noile funcții din Android sunt compatibile cu telefoanele sale mai noi sau mai vechi.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Google