Apple renunță la un proiect așteptat și dorit de foarte mulți fani ai Watch Ultra

Scris de | 14 martie, 2024
Apple renunță la un proiect așteptat și dorit de foarte mulți fani ai Watch Ultra

La sfârșitul lunii trecute, mai multe publicații din Vest au raportat că proiectul microLED pentru Apple Watch Ultra a fost, cel mai probabil, anulat. Sau cel puțin amânat pentru o perioadă semnificativă de timp. La acea vreme, furnizorul Osram, a anunțat că un „client necunoscut” a anulat toate comenzile pentru ecranele microLED. Bunul simț ne îdeamnă să presupunem că e vorba despre Apple.

Analiștii Ross Young și Ming-Chi Kuo au raportat ulterior că Apple a decis să anuleze proiectul din numeroase motive. Pe de altă parte, Mark Gurman de la Bloomberg a spus că Apple avea, de rezervă, furnizori alternativi pentru proiect și că încă mai căuta alții noi.

Nu a fost chiar o surpriză când unul dintre analiștii cunscuți din domeniul display-urilor, Ross Young, a scris pe X că încă o companie ar fi anulat proiectul pentru display-uri microLED, asta după ce o companie „necunoscută” a anulat comenzile. Desigur, pare a fi vorba aici tot de Apple.

Este destul de lense de înțeles că Apple ar fi renunțat de tot la acest proiect, al unui Watch Ultra cu microLED, deoarece un astfel de display de 2 inci ar putea costa în jur de 150 de dolari/unitate, în timp ce afișajul OLED folosit în prezent pentru gama Ultra costă doar 38 de dolari/unitate. Făcând un scurt calcul, un nou Apple Watch cu microLED ar trebui să coste în jur de 1.500 de dolari pentru a aduce profit companiei.

Ok, fără microLED. Dar ce urmează?

Deși acest upgrade ar putea împiedica utilizatorii să treacă la Apple Watch Ultra 2, sau chiar și la posibilul model care se lansează în 2024, se pare că abia 2027 ar putea oferi mai multe beneficii în afară de „doar” o actualizare a afișajului.

În timp ce se zvonește că Apple are în plan o funcție de detectare a apneei pentru lansările de ceasuri din acest an, se pare că vom avea parte și de implementarea treptată a senzorilor de tensiune arterială. În timp ce o primă iterație doar va informa un utilizator dacă tensiunea sa arterială este în creștere, un eventual model programat pentru lansare în 2027 ar putea avea capacitatea de a oferi valori exacte și chiar de a diagnostica afecțiuni legate de tensiunea arterială.

În plus, se pare că Apple își concentrează toate eforturile spre dezvoltarea și integrarea unui senzor de măsurare a glucozei din sânge. Deși nu este clar încă dacă compania va reuși să dezvolte un sistem de detecție noninvaziv, este mult mai probabil ca această tehnologie să fie introdusă tot în 2027.

Etichete: , , ,

Sursa: microLED Apple Watch Ultra project is dead and buried