Samsung nu renunță la Bixby și vrea să aducă pe el funcții AI

Scris de | 2 aprilie, 2024
Samsung nu renunță la Bixby și vrea să aducă pe el funcții AI

Bixby, asistentul digital disponibil pe telefoanele celor de la Samsung, nu a mai fost de mult în atenția producătorului sau a utilizatorilor de pe telefoanele sud-coreenilor. Se pare însă că există niște planuri pentru a-l resuscita, conform vicepreședintelui diviziei mobile a gigantului, Won-joon Choi. Acesta a declarat, într-un interviu cu cei de la CNBC, că Samsung lucrează în acest moment la echiparea lui Bixby cu funcții de inteligență artificială, sugerând că AI-uri ca Gemini sunt văzute de companie mai degrabă ca un rival, decât ca un înlocuitor pentru asistentul lor digital.

Interesant este că, la lansarea seriei Galaxy S24 din acest an, care a venit cu o mulțime de funcții AI integrate direct în software, Bixby a fost trecut pe planul secund, fiind rareori menționat. De asemenea, Samsung și Google au făcut o înțelegere cu privire la folosirea Gemini Nano de către telefoanele din seria S24, acesta fiind modelul AI on-device al gigantului american. De aceea, gândurile că Bixby ar putea fi înlocuit de asistentul digital al Google, cu puterea Gemini la bord, nu păreau departe de realitate.

„Cred că va trebui să redefinim rolul lui Bixby, astfel încât acesta să fie echipat cu AI generativ”, a declarat Won-joon Choi, care mai spune că asistentul digital Samsung va trebui să fie mai „deștept” și să poată conversa mai natural cu utilizatorul. Samsung nu este singurul producător de telefoane care își dorește să încorporeze inteligența artificială în asistentul lor digital, deoarece Apple este și ea așteptată să facă un pas în acest sens și să anunțe o Siri cu capacități AI la WWDC.

Între timp, funcțiile AI de pe Galaxy S24 au ajuns pe telefoanele de anul trecut, cu prilejul unui update OneUI 6.1. GalaxyAI, așa cum sunt numite acestea, sunt disponibile gratuit momentan, însă sunt zvonuri că ar urma să devină la un moment dat disponibile pe bază de abonament, caz în care Samsung va trebui să îmbunătățească oferta sa de funcții.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Samsung says Bixby’s still not dead