Facebook lansează o nouă interfață de redare video, aproape identică cu cea de pe TikTok

Scris de | 4 aprilie, 2024
Facebook lansează o nouă interfață de redare video, aproape identică cu cea de pe TikTok

Utilizatorii aplicației Facebook de pe mobil vor primi în curând o nouă interfață pentru player-ul de clipuri video de pe rețea. Practic, Facebook a copiat aproape 1:1 interfața TikTok și o aplică peste toate clipurile video de pe rețeaua sa, fie că sunt materiale publicate în feed-ul principal sau că sunt în categoria Reels, „clona” sa de TikTok. Vestea bună este că schimbările chiar ar putea îmbunătăți semnificativ experiența de redare.

Toate clipurile din aplicația Facebook vor fi redate într-un player similar cu cel de pe TikTok

Interfața și felul în care clipurile video sunt redate pe Facebook în prezent nu sunt ideale sau consistente. Se pare că și Facebook a ajuns la această concluzie și va aplica noua interfață de redare asupra tuturor tipurilor de clipuri, fie că sunt Reels, clipuri mai lungi de pe profiluri și pagini sau Live-uri.

Noua interfață va acoperi întregul ecran cu clipul redat, similar cu TikTok sau Reels și va oferi acces rapid la butoane de control. Ai în dreapta butoane pentru Like, Comentarii, share sau trimitere prin Messenger, în partea de jos o căsuță pentru a scrie un comentariu direct și chiar și o bară de progres în partea de jos, ceva ce lipsea de la Reels, de exemplu. Player-ul pornește automat în mod vertical, dar va oferi și buton pentru Fullscreen pentru clipurile orizontale.

Foarte util pentru clipurile mai lungi vor fi butoanele de derulare pentru 10 secunde înainte sau înapoi, ceva ce exista anterior doar pe clipurile din Feed, nu și din alte categorii. Tot din player-ul nou vei avea acces rapid la butoane precum căutare, către profilul tău și către cameră, pentru a porni o înregistrare video sau pentru a realiza o fotografie. Facebook promite că acest update va veni și cu recomandări mai relevante în fluxul principal de știri și în tab-ul Video.

Actualizarea pentru aplicația de mobil este deja disponibilă pe iOS și Android în SUA și Canada și urmează să ajungă și în alte regiuni în următoarele câteva luni.

Etichete: , , ,

Sursa: Facebook