În lipsa unor aplicații oficiale, Supercut oferă pe Apple Vision Pro acces la Netflix și Prime Video

Scris de | 9 aprilie, 2024
În lipsa unor aplicații oficiale, Supercut oferă pe Apple Vision Pro acces la Netflix și Prime Video

Apple Vision Pro pare că a venit și a „plecat”. Computerul spațial de la Apple a luat internetul cu asalt la lansare, dar acum rareori auzim noi vești despre acesta. În afară de un update de software care îmbunătățește câteva aspecte legate de metoda de resetare a parolei și avatarele din visionOS, Apple nu pare că lucrează prea mult la noi capabilități ale platformei, cel puțin în această versiune inițială a software-ului. De asemenea, compania nu pare că încearcă activ să convingă parteneri să se alăture platformei. În lipsa unor aplicații oficiale pentru unele dintre cele mai mari servicii din lume, fanii par să umple aceste goluri în ofertă. Cea mai nouă este Supercut, o aplicație care permite redarea de conținut de pe Netflix și Amazon Prime Video.

Aplicația Supercut permite utilizatorilor de Vision Pro să se uite la filme și seriale de pe Netflix fără limitări

La lansarea Vision Pro nu exista o aplicație YouTube, și încă nu există una oficială, însă un dezvoltator independent a reușit să pună pe picioare o astfel de aplicație în doar câteva zile. Acum, la cam două luni de la lansare, un alt dezvoltator independent reușește să aducă Netflix și Amazon Prime Video într-o aplicație nativă de visionOS.

Christian Privitelli a lansat Supercut, o aplicație „client”, care permite utilizatorilor să se autentifice pe cele două servicii de streaming pentru a accesa selecția de filme și seriale găzduite pe acestea. Desigur, poți accesa Netflix prin intermediul browser-ului Safari, iar Amazon Prime Video poate fi rulat pe Apple Vision Pro prin aplicația de iPad, însă Supercut vine cu multe avantaje.

Pe lângă interfața dedicată pentru Vision Pro, pe Netflix, aceasta permite redare în 4K cu suport pentru Dolby Vision și Dolby Atmos, în timp ce oferă suport pentru multiple rapoarte de aspect, fără benzi negre, așa cum funcționează în Safari. Apoi, poți controla subtitrările, track-ul audio și chiar viteza de redare, asemeni unei aplicații oficiale. Momentan  nu există medii de redare imersive, precum cele din Apple TV sau Disney+, dar Privitelli spune că lucrează la implementarea lor, cu tot cu elemente grafice avansate în timp real, pentru a oferi o experiență mai realistă de vizionare într-o cameră virtuală.

Singurul dezavantaj al aplicațiilor realizate de companii mici și dezvoltatori independenți este faptul că aceștia nu câștigă bani din abonamentele de pe serviciile de streaming, așa că pentru acces la aplicațiile lor, va trebui să plătești. Din fericire, Supercut este relativ ieftină, la 5 dolari americani, și este o aplicație care poate fi cumpărată o singură dată, fără abonament lunar.

Într-un fel însă, lipsa interesului acestor companii pentru platforma visionOS este în beneficiul dezvoltatorilor mici, care pot să câștige bani de pe urma unor aplicații simple.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge