Sonos anunță o nouă versiune a aplicației pentru mobil, cu interfață personalizabilă, mai aerisită

Scris de | 11 aprilie, 2024
Sonos anunță o nouă versiune a aplicației pentru mobil, cu interfață personalizabilă, mai aerisită

Sonos este o companie recunoscută pentru sistemele audio wireless foarte performante dar și foarte scumpe. Compania face eforturi pentru a menține și o aplicație de mobil cu destul de multă funcționalitate, precum posibilitatea de a accesa serviciile de muzică direct din aplicația care îți controlează sistemul audio, dar, până acum, aceasta nu a fost extrem de bine organizată și nu a oferit o experiență complet lipsită de probleme. The Verge raportează că aplicația Sonos de mobil va primi un update care va moderniza complet interfața și va adăuga noi capabilități.

Aplicația Sonos dorește să „aerisită” interfața

Pe 7 mai, Sonos va lansa un update pentru aplicația Sonos S2, cea care este folosită în prezent pentru toate dispozitivele din gama curentă. Aceasta a fost lansată în 2020 și nu a primit foarte multe actualizări de-a lungul timpului în afara adăugării suportului pentru cele mai recente produse din portofoliul companiei.

Acum, aplicația Sonos este bazată pe mai multe tab-uri, accesibile în partea de jos. Compania consideră că această organizare este mai confuză pentru utilizatori, așa că va împărți ecranul principal în mai multe secțiuni, dispuse pe verticală. Vei avea astfel acces rapid în partea de jos la conținutul care este redat acum, iar în lista principală acces la conținutul redat recent, servicii, o categorie de favorite și toate celelalte funcționalități care se regăseau anterior în diversele tab-uri.

Și ecranul de redare este acum mai bine structurat, fiind inspirat de cel al unei aplicații standard de redare de muzică, precum Spotify sau Apple Music. Poți vedea coperta albumului, titlul și artistul, ai un buton de „like” pentru a adăuga melodia în preferințele personale de pe respectivul serviciu, o bară de progres, butoane de redare play/pauză, back, forward, shuffle, repeat și o bară mare de volum.

Chiar dacă în partea de jos mai sunt alte trei butoane: lista de redare, acces rapid la sistemul de redare Sonos pe care este transmisă muzica și un meniu de setări, toate acestea par să fie incluse într-o interfață curată și aerisită. Și interfața principală va fi acum mai aerisită și va putea fi editată de utilizatori. Vei putea adăuga scurtături către anumite funcții, sau poți elimina complet ceea ce nu ai nevoie.

Noua aplicație vine în anticiparea primelor căști wireless ale companiei

Se pare că Sonos face aceste modificări în anticiparea lansării primei sale perechi de căști wireless. Se pare că Sonos ar urma să lanseze căști care să concureze cu Sony WH-1000XM5, Bose Ear 700 și Apple AirPods Max. Zvonurile spun că prețul ar fi unul competitiv, în jurul a 450 de dolari americani. Având în vedere că produsele Sonos sunt de obicei semnificativ mai scumpe decât alte modele concurente, aceste căști ar putea fi chiar competitive.

Pe lângă anulare a zgomotului de fundal și calitate înaltă a sunetului, aceste căști vor fi integrate cu restul ecosistemului Sonos, putând, de exemplu, să asculți sunetul de pe televizor fără să conectezi căștile la el, dacă ai deja un soundbar Sonos conectat la televizor prin HDMI ARC.

Etichete: ,

Sursa: The Verge