HMD Global lucrează „Project Fusion”. Ar putea fi un telefon modular

Scris de | 16 aprilie, 2024
HMD Global lucrează „Project Fusion”. Ar putea fi un telefon modular

HMD Global, producătorul telefoanelor Nokia din ultimii câțiva ani, dar care se pregătește și de lansarea primelor dispozitive sub brand propriu, pare că se pregătește de lansarea unui smartphone modular. Acest concept a mai fost încercat de multe companii  în trecut, inclusiv de nume cu greutate în industrie, precum Google, LG sau Motorola, însă toate aceste tentative au sfârșit în eșec.

HMD se alătură companiilor care încearcă să dezvolte telefoane cu componente modulare

Nu știm exact ce vrea să facă HMD Global cu Project Fusion, însă compania a publicat pe conturile sale de pe rețelele de socializare din Franța, Australia, Belgia, țările de jos și Luxemburg o imagine în care vedem câteva schițe legate de acest nou concept de telefon modular. Acesta descrie un dispozitiv principal, practic „baza”, și mai multe „module inteligente”. Nu este clar cum vor fi acestea atașate și detașate și cât de „inteligente” sunt de fapt.

Anterior am văzut Project Ara, telefonul modular de la Google, care promitea multiple module externe care pot schimba orice de la stocarea internă, procesorul sau camera dispozitivului în doar câteva secunde, asigurând astfel, continuitate în timp pentru un dispozitiv.

Pe de altă parte, Motorola și LG au încercat să vândă diverse accesorii care să extindă capabilitățile de bază ale unui smartphone. Au existat module de cameră „profesionale” cu tehnologie Hasselblad, boxe JBL, grip-uri de cameră, baterii extinse sau chiar modem-uri 5G extra pe astfel de telefoane.

Având în vedere cât de integrate sunt acum telefoanele din prezent, este greu de crezut că mai ai ce să le adaugi printr-un modul extern. De altfel, acum avem camere foarte performante și procesoare de top care pot rezista în timp pentru 4-5 sau chiar 7 ani cu actualizări la zi.

HMD Global sugerează că vom afla mai multe „în curând”. Adevărul este că ne apropiem de data la care HMD a promis că va arăta primul său telefon sub brand propriu, în luna mai. Cel mai probabil, acesta nu va fi Project Fusion, însă s-ar putea să aflăm mai multe detalii despre acesta în cadrul acelui eveniment.

Etichete: , ,

Sursa: Instagram