Studiu Canalys: Piața de smartphone-uri a crescut cu 11% în primul trimestru al anului 2024

Scris de | 16 aprilie, 2024
Studiu Canalys: Piața de smartphone-uri a crescut cu 11% în primul trimestru al anului 2024

Potrivit ultimului raport Canalys, livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 11% în primul trimestru al anului 2024. Cererea consumatorilor a câștigat a crescut datorită climatului economic mai favorabil.

Samsung a recuperat primul loc cu o cotă estimată de piață de 20%, susținută de o cerere puternică pentru seria Galaxy S24 și Galaxy AI. Apple s-a clasat pe locul doi cu o cotă de piață de 16%, cu o cerere mai puțin spectaculoasă pentru iPhone-urile sale, mai ales după un trimestru foarte bun Q4 din 2023, unul în care compania din Cupertino a ocupat primele locuri. Xiaomi completează podiumul pe locul trei, cu o cotă de piață de 14%, datorită cererii pentru seria Redmi de pe segmentul entry.

Transsion Holdings, care deține mărcile Tecno, Infinix și itel, a crescut cel mai mult și se află acum pe locul patru, cu aproximativ 10% din vânzările globale de smartphone-uri. Oppo s-a clasat pe locul cinci, cu 8% din piața globală.

În plus, Canalys preconizează ca producătorii își vor explora opțiunile în regiunile emergente, inclusiv America Latină și Asia de Sud-Est, unde există o cerere în creștere pentru smartphone-uri și dispozitive high-end.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Canalys: Global smartphone market grows by 11% in Q1, Transsion enters top 4