Apple a scos WhatsApp și Threads de pe App Store-ul din China, la ordinele guvernului chinez

Scris de | 19 aprilie, 2024
Apple a scos WhatsApp și Threads de pe App Store-ul din China, la ordinele guvernului chinez

Apple a anunțat că a eliminat WhatsApp și Threads, aplicații deținute de Meta, de pe varianta chineză a App Store-ului său, la ordinele guvernului de la Beijing. Motivul ar fi îngrijorările cu privire la securitatea națională pe care guvernul chinez le-a exprimat cu privire la cele două aplicații. Alte aplicații Meta, precum Facebook, Messenger sau Instagram, rămân momentan disponibile, precum și alte aplicații americane de social media populare, precum YouTube sau X.

Apple spune că Cyberspace Administration of China ar fi cerut eliminarea celor două aplicații din magazinul să din China. „Suntem obligați să urmăm legile din țările în care operăm, chiar dacă nu suntem de-acord cu acestea” se arată în comunicatul Apple. Meta a refuzat să comenteze decizia. Apple spune că WhatsApp și Threads rămân disponibile pentru a fi descărcate din alte magazine de aplicații, și unii oameni vor putea să o facă dacă au un cont stabilit în afara Chinei.

Experți din industria tech a Chinei spun că ordinul guvernamental pentru cele două aplicații s-ar putea lega de o regulă din 2023 care cerea tuturor aplicațiilor disponibile în China să fie înregistrate și confirmate de guvern. Aceste înregistrări se puteau realiza până la sfârșitul lunii martie 2024, iar noile reguli au intrat în vigoare începând cu 1 aprilie. Nu este pentru prima dată când Apple a fost forțată să elimine aplicații din App Store-ul chinezesc. Aplicația de știri a celor de la New York Times este indisponibilă încă din 2017, iar alte aplicații similare cu ChatGPT au fost scoase în 2023, după ce guvernul de la Beijing a implementat reguli noi cu privire la serviciile de AI generativ.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple removes WhatsApp and Threads from App Store in China