BlueImage va fi umbrela tehnologiilor foto/video ale brand-ului chinez Vivo

Scris de | 24 aprilie, 2024
BlueImage va fi umbrela tehnologiilor foto/video ale brand-ului chinez Vivo

La fel ca Huawei, care a anunțat în urmă cu doar câțiva ani brand-ul XMAGE pentru a acoperi tehnologiile de captură foto și video de pe telefoanele sale, și Vivo anunță acum un brand propriu similar. Producătorul chinez de smartphone-uri a anunțat BlueImage, numele care va fi responsabil pentru întreaga zonă de captură, de la hardware și până la software.

În ciuda noului brand BlueImage, parteneriatul cu ZEISS rămâne valabil

Conform vivo, noul brand BlueImage va fi responsabil cu dezvoltarea cipurilor de procesare a imaginii din seria V, dar și tehnologiilor software care folosesc aceste cipuri și senzorii foto pentru a permite diverse funcții. Recent, Vivo a lansat X100 Pro, cu capabilități de a fotografia apusul de soare, procesare mai bună în contre-jour, procesare avansată pentru a îmbunătăți performanța în lumină slabă și multe alte astfel de capabilități.

BlueImage nu va înlocui însă parteneriatul cu ZEISS. Se pare că cele două companii vor continua să colaboreze pentru dezvoltarea caracteristicilor optice ale camerelor de smartphone-uri, dar și pentru realizarea de filtre software pentru modificarea aspectului imaginilor realizate.

Acest anunț vine înaintea unui nou model de smartphone de top, care ar putea pune modelele Vivo în topul clasamentul camerelor de mobil. Vivo X100 Ultra este așteptat în viitorul apropiat, echipat cu un senzor foto de 50 megapixeli Lytia LYT-900 de la Sony, cu dimensiune de aproape 1” pe camera principală și un zoom periscopic 4.3x cu rezoluție de 200 megapixeli.

Branding-ul Blue pare să fie adoptat de Vivo în toate aspectele smartphone-urilor sale. Se zvonește că Vivo lucrează și la BlueOS (sau Blue River OS), un nou sistem de operare pentru mobil, bazat pe un kernel propriu, nu pe cel de la Android. Și Huawei a dezvoltat noul Harmony OS Next într-o manieră similară, deci ne aștptăm să vedem astfel de mișcări de la mai mulți producători chinezi. Rămâne însă problema fragmentării pieței. Dacă fiecare sistem de operare mobil are propriul kernel și nu folosesc tehnologii comune, ar putea apărea probleme cu compatibilitatea aplicațiilor între modele de smartphone-uri.

Advert 61

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via GSM Arena