HMD a anunțat prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. Seria aceasta este prima sub brandul de telefoane HMD și se remarcă prin faptul că sunt reparabile și au un preț accesibil. Fiecare dispozitiv din noua gamă HMD Pulse este proiectat pentru a putea fi reparat acasă: ceea ce HMD numește „Generația 1 de dispozitive reparabile”. Adică proprietarii de telefoane mobile pot să înlocuiască un ecran crăpat, un port de încărcare îndoit sau o baterie care nu se mai încarcă, fără să fie nevoie de vreo calificare. Utilizatorii pot achiziționa pur și simplu un kit de depanare de la partenerii iFixit.
HMD Pulse Pro
HMD Pulse Pro este device-ul de top din gamă și vine cu o cameră frontală de 50 MP, și o funcție „Selfie Gesture Navigation”, care îți permite să faci poze cu o simplă mișcare a mâinii. Telefonul este disponibil în trei nuanțe: Glacier Green, Twilight Purple și Black Ocean, iar culorile nu se rezumă la telefon. Pulse Pro Glacier Green are un încărcător asortat, care se vinde separat. Telefonul are un display 720p+, cu un procesor Unisoc T606 la interior, iar cele două camere de pe spate sunt de 50MP (principala) și..cam atât, în realitate, pentru că cea de-a doua este un senzor de adâncime de 2MP.
Conectivitatea este USB-C, bineînțeles, și bateria de 5000mAh se poate încărca cu 20W. În ceea ce privește capacitatea de RAM și stocare, avem 4/6 sau chiar 8GB de memorie RAM și o stocare de 128GB, plus posibilitatea de extindere cu alți 256GB printr-un card microSD. Sunt disponibili doi ani de upgrade-uri de software și 3 ani de update-uri de securitate, iar toate telefoanele din noua serie vor avea un cititor de amprente integrat pe butonul de Power. Modelul HMD Pulse Pro va fi disponibil în curând, la un preț de aproximativ 180 de euro.
HMD Pulse și Pulse+
HMD Pulse și Pulse+ sunt modelele mai ieftine, disponibile din luna mai deja, la prețuri de 599, respectiv 699 RON. Ambele au același chipset ca modelul de top al seriei, un Unisoc T606, și display-ul LCD de 6,65 inchi, rezoluție 720p+, cu rată de refresh de 90Hz. Luminozitatea urcă până la 600 de niți. Diferența dintre aceste modele stă la capitolul camerelor, acolo unde pe spatele lui Pulse+ se află un modul de 50MP, iar pe spatele variantei mai ieftine unul de doar 13MP. Încărcarea se face cu doar 10W, iar telefoanele au rezistență de tip IP52 la praf și apă, mai bine decât te-ai aștepta sincer, ținând cont de cât de ușor se pot dezasambla (HMD spune că în doar 5 minute poți înlocui o baterie stricată). Camera de selfie este, pe ambele modele un senzor de 8MP.
Este clar că nu sunt telefoane făcute să rupă gura târgului, ci vizează o anumită categorie de utilizatori, cei care caută device-uri ieftine. Rămâne de văzut cât de atractivă va fi posibilitatea de a-și repara cu ușurință telefonul pentru publicul general.