Vânzările Apple Vision Pro sunt în scădere fix înainte ca produsul să fie lansat în Europa

Scris de | 25 aprilie, 2024
Vânzările Apple Vision Pro sunt în scădere fix înainte ca produsul să fie lansat în Europa

Apple a redus numărul de unități Vision Pro pe care intenționează să le livreze în 2024, de la un estimat de 700.000 – 800.000 la doar 400.000 – 450.000 de unități, potrivit analistului Apple Ming-Chi Kuo.

Numărul de unități pregătite pentru livrare este în scădere, chiar înainte ca Vision Pro să fie lansat pe piețele din afara Statelor Unite, ceea ce, potrivit lui Kuo, este un semn că cererea în SUA a „scăzut brusc”. Ca urmare, ne așteptăm ca Apple să adopte o abordare „conservatoare” în ceea ce privește estimarea cererii atunci când Vision Pro va fi lansat și în alte țări.

Kuo a spus anterior că Apple va introduce Vision Pro pe piețele noi înainte de evenimentul WWDC din iunie, ceea ce sugerează că am putea vedea disponibilitate pe mai multe piețe în următoarele luni.

Apple se așteaptă ca livrările de Vision Pro să scadă în 2025 comparativ cu 2024, iar compania ar fi „revizuit și ajustat” roadmap-ul pentru headset. De asemenea, Kuo nu crede că va exista un nou model de Vision Pro în 2025.

Într-un material scris în luna februarie, Kuo a spus că Apple lucra la vremea respectivă pentru a îmbunătăți eficiența producției și gestionarea aprovizionării, fără să aducă schimbări semnificative la specificațiile produsului și experiența utilizatorilor. La acea vreme, Kuo estima că nu vom avea parte de un Vision Pro cu actualizări semnificative mai devreme de 2027.

În plus, Kuo mai crede că Apple trebuie să lucreze la lipsa aplicațiilor, la preț și la confort, totul fără a afecta experiența utilizatorilor. Vânzările slabe ale Vision Pro ar putea afecta creșterea segmentului de lentile „pancake” dar și adoptarea tehnologiei de afișare microOLED la electronicele consumer de dimensiuni mici.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Cuts Vision Pro Shipments as Demand Falls 'Sharply Beyond Expectations'