Energy Expo - Join the revolution

Cum este pus în scenă cel mai mare festival de gaming pentru studenți din România, Poli E-FEST

Scris de | 30 aprilie, 2024
Cum este pus în scenă cel mai mare festival de gaming pentru studenți din România, Poli E-FEST

Universitatea Politehnică din București a găzduit ediția a doua a Poli E-FEST, un festival de gaming care se desfășoară pe parcursul a cinci zile, între 26 și 30 aprilie, și al cărui sponsor principal este Vodafone. Competiția este de tipul BYOC (adică Bring Your Own Computer) și îi invită pe elevii și studenții participanți să își aducă propriul setup de-acasă și să îl mute, pentru o scurtă perioadă, pe holurile Politehnicii. 

Pe hârtie, 1200 de elevi și studenți s-au întrecut în competiții din 4 jocuri diferite: League of Legends, Counter Strike 2, EA FC24 și Brawl Stars. În realitate, conform organizatorilor, numărul acestora a fost chiar mai mare, iar pe parcursul celor 5 zile între 1400 și 1500 de persoane s-au întrecut pentru a-și arăta priceperea în unele dintre cele mai populare jocuri multiplayer. De altfel, pentru unele jocuri s-au organizat chiar două turnee, cum este cazul lui EA FC24, iar cel mai mic participant la Poli E-FEST are doar 8 ani și este în clasa I. Tot felul de echipe și jucători s-au înscris în competiție, de la jucători semi-profesioniști până la oameni care s-au cunoscut pentru prima dată cu ocazia acestui eveniment.

Premiile sunt și ele pe măsura numărului uriaș de studenți, mulți dintre ei veniți din toată țara – unii din câștigătorii de la prima ediție au venit chiar din Timișoara. League of Legends și Counter-Strike 2 au fiecare câte un prize pool de 8000 de euro, EA FC24 are un prize pool de 4000 de euro, iar Brawl Stars a pus la bătaie un prize pool de 2000 de euro. Foarte important de menționat, premiile sunt cash, o direcție pe care nu multe competiții de gaming din România o aleg. 

Competițiile au fost transmise live și de către influenceri mari din România, pe canalele proprii. TrissMery (League of Legends), JaxiTV (Counter-Strike 2), Tudor Buțan (EA FC24) și Mădălin (Brawl Stars) sunt printre cei mai cunoscuți influenceri de gaming din țara noastră și au comentat live cele mai importante meciuri ale turneelor. Elevii și studenții au avut astfel ocazia de a-i cunoaște și chiar de a juca alături de ei câteva meciuri (la fel ca și noi 🙂 ).

Organizarea pentru Poli E-FEST a trebuit să fie pe măsura dimensiunii festivalului, astfel că pentru cele 5 zile de gaming au fost necesare 4 zile de asamblat și montat, și vor fi necesare alte două zile pentru a strânge toate materialele utilizate. La asta au ajutat aproximativ 200 de voluntari de la facultățile din București, și în total au fost folosiți 20 de kilometri de cablu, iar condițiile pentru jucători sunt identice – mesele au aceeași înălțime și aceleași dimensiuni. Participanții la competiție au trebuit și să menționeze curentul pe care îl consumă setup-ul pe care vor să îl aducă, pentru că un astfel de LAN party gigant presupune folosirea unei cantități mari de energie.

Implicarea Vodafone în gaming-ul românesc

Parteneriatul dintre Vodafone și Universitatea Politehnică din București a început anul trecut, prin Innovation Hub, primul centru de excelență pentru cercetare și dezvoltare digitală, și continuă în 2024 prin implicarea operatorului în Poli E-FEST. Vodafone se asociază deja de ani buni cu comunitatea de gaming din România, și o susține prin diverse evenimente și inițiative, stimulând astfel creșterea sa și incluziunea în această industrie. În plus, aceasta investește constant în generația de mâine, și recunoaște impactul gaming-ului, care merge mai departe de divertisment, creând comunități și generând dialog, împingând astfel și limitele tehnologiei.

Gaming-ul a depășit de mult stadiul de hobby, devenind un fenomen cultural complex ale cărui influențe se văd și în zona de divertisment – tot mai multe jocuri sunt transformate în filme sau seriale de succes, iar jocurile reprezintă un subiect de discuție și de apropiere pentru foarte mulți tineri în ziua de azi. Întregi comunități se creează în jurul unui joc, care poate constitui o platformă pentru creativitate și artă.

Vodafone a pus la bătaie rețeaua sa pentru acest eveniment, o rețea care este recunoscută ca fiind cea mai fiabilă rețea 5G din România conform Umlaut, auditor independent care a acordat acesteia cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile. Bineînțeles, stabilitatea rețelei este un lucru esențial când faci un LAN party uriaș, de 1400-1500 de participanți. De asemenea, compania a organizat și un stand în Aula Magna, unde jucătorii se puteau antrena în pauzele dintre meciuri sau puteau să încerce celelalte jocuri din competiții. 

Acest material a fost realizat cu sprijinul Vodafone România.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,