Xiaomi lansează un telefon special pentru Campioana Mondială, Argentina…în India

Xiaomi a dezvăluit astăzi cel mai nou telefon al său care reprezintă o colaborare cu naționala de fotbal a Argentinei. Este vorba de o ediție specială a telefonului Redmi Note 13 Pro Plus 5G, denumită World Champions Edition, și disponibil în ediție limitată în…India. Decizia bizară a celor de la Xiaomi a fost luată cu ocazia împlinirii a 10 ani a brandului în piața indiană, iar telefonul vine într-o configurare de 12GB RAM și 512GB stocare, la un preț de 35999 rupii indiene (aproximativ 400 de euro).

Telefonul are un spate inspirat din echipamentul naționalei Argentinei, cu dungile alb-albastre de pe tricou imprimate pe zona de sub cameră. Este prezent și numărul 10, scris cu auriu – numărul lui Lionel Messi, căpitanul care a dus Argentina către titlu la ultima Cupă Mondială. Se observă și cele trei stele, care marchează cele trei Campionate Mondiale câștigate de La Albiceleste, iar interfața are un lock screen, iconițe și wallpapere special concepute pentru acest telefon.

Bineînțeles și cutia în care vine telefonul prezintă motivele naționalei sud-americane, având culoarea albastră, la fel ca un cablu USB-C disponibil înăuntru. Până și încărcătorul de 120W disponibil în cutie prezintă logo-ul AFA (Argentina Football Association) și cele trei stele, inscripționate tot cu auriu. Și cheița pentru accesul la cartela SIM este aurie și ceva mai mare decât cele obișnuite, având trecut pe ea logo-ul Argentinei.

În ceea ce privește specificațiile telefonului, acolo nu avem nimic nou. Este un OLED de 6,67 inchi, cu 120Hz rată de refresh și o luminozitate ce urcă până la 1800 de niți. La interior este un procesor MediaTek Dimensity 7200 Ultra, cu o baterie de 5000mAh și încărcare, bineînțeles, pe 120W, cu încărcătorul din cutie. Șasiul telefonului are rezistență de tip IP68 la praf și apă, iar pe spate se regăsesc trei senzori, cel mai mare dintre ei având 200MP. Avem și un review pe site pentru acest telefon, care ne-a impresionat serios la capitolul camerei principale, și care poate fi citit aici, sau văzut aici.