Take-Two închide studiourile din spatele Rollerdrome și Kerbal Space Program 2

Take-Two Interactive a luat decizia de a închide studiourile Roll7 (din spatele Rollerdrome) și Intercept Games (Kerbal Space Program 2), conform celor de la Bloomberg. Roll7 este un studio britanic, fondat în 2008 de doi prieteni, Tom Hegarty și Simon Bennett. De-a lungul timpului, acest studio a creat jocurile OlliOlli, OlliOlli World și Rollerdrome, foarte apreciate de critici și cei care le-au jucat, premiate la galele BAFTA și DICE. Take-Two a cumpărat studioul în noiembrie 2021 și l-a transformat într-o subsidiară a Private Division, care se ocupă cu jocurile mici și medii ale gigantului. Din nefericire, planurile Take-Two includ acum închiderea completă a Roll7.

Intercept Games este localizat în Seattle și este studioul responsabil pentru Kerbal Space Program 2, un simulator de zbor spațial care se află încă, teoretic, în early acces pe Steam. Take-Two a fondat Intercept în 2020 special pentru a realiza acest joc, care a primit constant update-uri de la lansarea sa, în februarie 2023. Take-Two nu a confirmat încă închiderea acestui studio, dar a trimis un anunț în Washington în decursul zilei de luni, în care menționează că va da afară 70 de oameni și va închide permanent locul în care activează aceștia. În plus, unii dezvoltatori de la Kerbal au confirmat deja plecarea, dar Private Division spune că va continua să ofere update-uri pentru joc.

Take-Two este una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume, având venituri de 5,3 miliarde de dolari anul trecut. Este deținătorul seriei GTA, compania-mamă a Rockstar Games, 2K, Private Division, Zynga și recent, Gearbox Software, cumpărat în martie pentru 460 de milioane de dolari.

Concedierile din lumea jocurilor video au continuat și în 2024, după un 2023 destul de negru, cu 10.500 de angajați dați afară la nivel global. Deja ne apropiem de această cifră în anul curent, estimările actuale fiind de 9400 de oameni disponibilizați.