Schimbări majore pe iPhone 17: construcție nouă, un nou model „Slim” și Dynamic Island mai mic

Scris de | 7 mai, 2024
Schimbări majore pe iPhone 17: construcție nouă, un nou model „Slim” și Dynamic Island mai mic

Lansarea iPhone 16 este deja „cantitate cunoscută” având în vedere toate leak-urile și informațiile dezvăluite de „insiders” în ultimele câteva luni. De altfel, această lansare nu va fi una majoră ci va aduce, din nou, îmbunătățiri incrementale pentru cele patru smartphone-uri noi de la Apple. Se pare însă că schimbări mai importante sunt păstrate pentru seria iPhone 17, iar informațiile despre aceasta au început deja să apară pe internet, chiar dacă lansarea este la un an și jumătate distanță.

iPhone 17 ar putea fi seria pe care mulți o așteaptă

Conform analistului de afaceri Jeff Pu de la Haitong International Securities, citat de către 9to5mac, seria iPhone 17 va aduce cele mai mari schimbări din ultimii câțiva ani în gama de smartphone-uri de la Apple. Se pare că Apple va recunoaște că modelul iPhone „Plus” a fost o reacție grăbită pentru a înlocui modelul „Mini” și va înlocui acest dispozitiv în gamă cu ceva numit „iPhone 17 Slim”. Acesta din urmă ar putea fi mai subțire decât alte modele și va veni cu un ecran mai mic decât modelul Plus din prezent. Astfel, fiecare model de iPhone în parte din gama iPhone 17 va avea o diagonală diferită a ecranului.

Modelul de bază, iPhone 17 va păstra diagonala de 6,1”, apreciată de către cei care își doresc un „flagship compact”. Apoi, modelul iPhone 17 Slim, care înlocuiește în ofertă Plus, va veni cu un ecran de 6,55 sau 6,6” (Ross Young de la DSCC susține că va fi mai mic), în timp ce modelele 17 Pro și Pro Max vor păstra dimensiunile seriei 16 Pro: 6,3”, respectiv 6,9”.

Acestea nu vor fi însă singurele diferențe față de modelele seriei iPhone 16. Nu doar modelul „Plus” va primi un „downgrade”, ci și modelul Pro „simplu”. iPhone 17, 17 Slim și 17 Pro vor fi toate construite cu o carcasă din aluminiu „mai complexă” decât cea din prezent. Asta înseamnă că singurul care va păstra construcția din titan va fi iPhone 17 Pro Max.

Modelul de top va fi si singurul care va primi un ecran nou, cu decupaj mai subtil pentru senzorii de deblocare facială. Apple ar urma să adopte o nouă tehnologie numită „metalens” care permite micșorarea decupajului din ecran. Toate cele patru modele de iPhone 17 ar putea primi însă un upgrade major la nivelul camerei frontale. Acestea vor renunța la vechea cameră de 12 megapixeli în favoarea unei camere de 24 megapixeli.

La capitolul configurație internă, iPhone 17 și 17 Slim sunt așteptate cu procesorul Apple A18 sau A19 și 8 GB RAM, în timp ce modelele Pro/Pro Max ar adopta noul cip A19 Pro, cu 12 GB memorie RAM. Modelele iPhone 16 sunt toate așteptate cu 8 GB memorie RAM standard.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: 9to5mac