Sony cedează în fața fanilor Helldivers II. Nu îi va mai obliga să folosească un cont PlayStation pe PC

Scris de | 7 mai, 2024
Sony cedează în fața fanilor Helldivers II. Nu îi va mai obliga să folosească un cont PlayStation pe PC

Comunitatea de jucători ai titlului de mare succes Helldivers II s-a bucurat de un mare succes în ultimele câteva zile. În weekend-ul în care românii sărbătoreau Paștele, jucătorii de Helldivers II au protestat și câștigat în fața publisher-ului Sony Interactive Entertainment. Deși jocul putea fi jucat și fără un cont PlayStation Network pe PC, de pe Steam, Sony a decis să oblige toți jucătorii să treacă la un astfel de cont pentru a putea continua să acceseze jocul. Desigur, comunitatea nu a fost deloc fericită, iar în semn de protest, jocul a fost lovit de o campanie de review-uri negative. Într-un final, Sony a cedat.

Mulți utilizatori aveau motive bine întemeiate pentru care nu doreau sau nu puteau crea un cont PlayStation

De fapt, mandatul pentru utilizarea unui cont de PlayStation Network pentru a accesa Helldivers II chiar și pe PC trebuia să fie implementat de la început, însă avalanșa de jucători din primele zile a dus la amânarea acestor planuri. Astfel, jocul a putut fi accesat fără un cont PlayStation pe PC fără probleme, iar jucătorii au avut câteva luni la dispoziție pentru a crea un cont și pentru a-l activa în joc. Totuși, acum că perioada „de grație” se apropia de final, pentru sfârșitul lunii mai, Sony a reiterat necesitatea unui astfel de cont. Gamerii, care s-au bucurat de joc în tot acest timp și fără un cont suplimentar au subliniat că un astfel de cont nu este necesar și au refuzat să facă unul.

Unii aveau motive întemeiate pentru care nu doreau să își facă un astfel de cont. De exemplu, PlayStation Network este disponibil doar în 69 de țări, iar jocul putea fi vândut pe Steam în întreaga lume. Astfel, mulți dintre cei care au cumpărat jocul erau în imposibilitate de a crea un cont „legal” de PlayStation Network pentru că Sony nu le oferă această posibilitate. Sony a încercat să „rezolve” situația prin delistarea jocului din regiunile în care nu există acces la PlayStation Network, lăsând jucătorii care au plătit deja pentru joc în imposibilitatea de a putea intra „în legalitate” cu teremenele și condițiile de acces impuse de Sony.

Alții au refuzat să își facă cont pentru o platformă pentru care nu dețin o consolă. În alte regiuni, precum Ucraina, nu se putea înregistra un cont nou de PSN decât de pe consolă, nu și dintr-un browser, o situație ciudată, având în vedere că vorbim despre accesul la versiunea de PC a lui Helldivers II. Mai există și vocile care critică PlayStation Network pentru problemele de securitate din trecut, când serverele rețelei au fost sparte, rețeaua a fost offline câteva săptămâni bune, iar bazele de date ale utilizatorilor au putut fi accesate de către hackeri.

Comunitatea Helldivers II s-a „luptat” cu Sony și a câștigat

Sony nu părea că își dorește să revină asupra acestei decizii, însă toate aceste argumente au fost luate în serios de comunitate, iar jocul a fost lovit pe Steam de o campanie de „review bombing”, toate negative, care încercau să transmită jucătorilor noi să nu cumpere jocul din cauza deciziilor luate de Sony.

În final Sony a cedat și a ieșit cu o declarație oficială prin care își cere scuze și revine asupra deciziei. Astfel, jucătorii de Helldivers II vor putea accesa jocul în continuare pe PC chiar și fără un cont PlayStation. De altfel, jocul a fost relistat în toate țările unde era blocat din cauza lipsei de suport PlayStation Network. Compania promite că va încerca să comunice astfel de decizii mai bine în viitor:

„Fani ai jocului Helldivers – v-am ascultat feedbackul pe tema actualizării de legare a conturilor Helldivers 2. Actualizarea din 6 mai, care ar fi necesitat legarea conturilor Steam și PlayStation Network pentru jucătorii noi și pentru jucătorii actuali începând cu 30 mai, nu va fi implementată.

Învățăm încă ce este mai bun pentru jucătorii pe PC, iar feedbackul dvs. a fost prețios. Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul continuu pentru Helldivers 2 și vă vom ține la curent cu planurile viitoare.”

Astfel, faptul că Helldivers II este ferit de necesitatea unui cont PlayStation nu înseamnă că alte jocuri ale companiei care ajung pe PC nu vor obliga jucătorii să își facă unul. De exemplu, Ghost of Tsushima, care urmează să fie lansat foarte curând pe PC, va necesita un astfel de cont pentru componenta multiplayer „Legends”.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,