Tot ce a anunțat Apple în cadrul evenimentului Let Loose, de la iPad Pro la aplicația Final Cut Camera

Scris de | 7 mai, 2024
Tot ce a anunțat Apple în cadrul evenimentului Let Loose, de la iPad Pro la aplicația Final Cut Camera

Apple a anunțat noile sale tablete iPad. Avem noi modele în seriile iPad Air și iPad Pro și noi accesorii pentru acestea. Aveți link-uri către articolele dedicate acestor anunțuri Apple mai jos, pentru detalii complete despre ce aduc nou noile tablete și, mai important, cât costă.

iPad 10 se ieftinește

Acum că am trecut peste anunțurile majore, iată și câteva anunțuri Apple mai mici, care au fost presărate printre noile produse hardware. De exemplu, modelul iPad 10, lansat în urmă cu mai bine de un an, se ieftinește. Pentru că iPad 9 iese acum din gamă, Apple risca să nu mai aibă un produs la un preț de bază mai accesibil, așa că a decis să scadă prețul lui iPad 10. Acesta scade acum la 429 de euro, practic o ieftinire cu aproximativ 50 de euro față de prețul anterior.

Pentru acest preț primești o tabletă cu procesor Apple A14, port USB-C, 64 GB stocare și compatibilitate fie cu Apple Pencil din prima generație, fie cu modelul Apple Pencil USB-C, mai nou. Ecranul de 10,8” IPS este destul de mare și de performant pentru majoritatea cazurilor de utilizare, iar camera frontală este orientată în mod landscape, pentru productivitate.

Apple anunță Final Cut Pro 2, Logic Pro 2 și aplicația Final Cut Camera, cu control manual pentru video

Cei care folosesc iPad pentru productivitate în medii profesionale pentru editare de clipuri video și pentru înregistrarea sau realizarea de muzică în Final Cut Pro și Logic Pro, se vor bucura să afle că Apple lansează acum versiunile Final Cut Pro 2 și Logic Pro 2 pentru iPad.

Cea mai importantă funcție nouă din Final Cut Pro 2 este controlul multicam al mai multor fluxuri video, care pot fi transmise wireless de pe mai multe iPhone-uri simultan. Practic, iPad-ul devine o stație de regie live sau de editare în regim live. Poți astfel controla prin iPad expunerea, temperatura de culoare, focalizarea și mai multe aspecte manual.

Transmisia se face prin intermediul aplicației gratuite Final Cut Camera, o aplicație gratuită pentru iPhone, care permite control manual pe telefon pentru toate aspectele filmării. Mulți utilizatori au cerut de-a lungul timpului control manual pentru filmare pe iPhone și abia acum primim această funcție. Final Cut Camera va fi disponibilă în „această primăvară”, gratuit. Final Cut Pro 2 va costa în continuare 5 euro pe lună sau 50 pe an.

Logic Pro 2 pentru iPad adaugă noi instrumente cu AI care pot genera ritmuri de bas sau clape în același mod în care funcționa deja pentru tobe. De asemenea, poți acum extrage separat în fluxuri diferite basul, tobele, vocea sau alte instrumente dintr-o melodie. Astfel, va fi mai ușor să realizezi remixuri ale melodiilor deja existente la care nu ai acces la track-uri individuale sau stem-uri.

Etichete: , , , , , , , ,