Galaxy S25 Ultra ar putea fi livrat cu trei camere, în loc de patru

Scris de | 14 mai, 2024
Galaxy S25 Ultra ar putea fi livrat cu trei camere, în loc de patru

Decizia de a reduce zoom-ul de la 10X la 5X pe Galaxy S24 Ultra s-a dovedit a fi una controversată, în multe situații, rezultatele fiind inferioare generației anterioare. Se pare că Samsung va continua în direcția de a simplifica sistemul de camere de pe modelul Ultra și pe seria Galaxy S25, conform unui nou zvon de pe rețeaua de socializare X. Se pare că următorul flagship de la Samsung va fi livrat cu doar trei camere, în loc de patru.

Adio, zoom optic 3X pe Galaxy S25 Ultra?

Camera 3X de pe Galaxy S24 Ultra este cea care oferă calitatea cea mai slabă în acest moment, fiind bazată pe un senzor mic și relativ vechi, de 10 megapixeli. Aceasta este cea care va dispărea de pe următorul flagship, conform leaker-ului Sperandio4Tech. Acesta susține că un prototip Galaxy S25 Ultra este în teste, iar noul model va reprezenta un upgrade mai mare decât am văzut pe generațiile precedente.

Compania va încerca să ne convingă că zoom-ul 3X optic din prezent poate fi depășit în performanță de un zoom 3X „hibrid” prin decupaj de pe camera principală. Această schimbare ar putea fi binevenită, lăsând un spațiu mai mare la interiorul telefonului pentru alte componente, precum un zoom mai avansat.

Leaker-ul susține că noul senzor principal va păstra dimensiunile fizice de pe generația actuală, dar și rezoluția de 200 de megapixeli. Totuși, acesta va putea capta mai multă lumină decât în trecut, îmbunătățind astfel performanța pe timp de noapte. Ultrawide-ul nu pare că va primi mari îmbunătățiri.

Odată cu Zoom-ul 3X, Samsung ar plănui să îmbunătățească semnificativ camera cu zoom periscopic. Aceasta ar putea oferi însă două trepte de zoom, probabil prin crop, așa cum vedem acum pentru 5x și 10x. Informațiile din prezent plasează cele două trepte de zoom între 4 și 5x pentru zoom-ul „standard” optic și între 6 și 7x pentru treapta superioară, prin crop. Nu este vorba despre un zoom variabil continuu, care este realizat prin mișcarea lentilelor, așa cum vedem pe telefoanele Xperia de la Sony.

Desigur, acesta este doar un prototip. Samsung va continua să lucreze la acest telefon pentru următoarele câteva luni. Design-ul ar putea fi finalizat prin toamnă, urmând apoi ca telefonul să fie asamblat pentru următoarele câteva luni, pentru a fi gata de lansarea de la începutul anului următor.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,