Unii utilizatori de iPhone susțin că pot vedea din nou în galeria foto poze șterse definitiv cu ani în urmă

Scris de | 16 mai, 2024
Unii utilizatori de iPhone susțin că pot vedea din nou în galeria foto poze șterse definitiv cu ani în urmă

Lansarea iOS 17.5 și iPadOS 17.5 de la începutul acestei săptămâni a adus după sine o problemă nefericită, pe lângă bug-ul de reproducere a culorilor întâlnit la iPad Pro-urile cu ecran OLED.

Vorbim despre apariția unor fotografii vechi, șterse chiar. În unele cazuri, aceste fotografii au fost șterse acum ani buni, dar apar din nou în galeriile foto ale utilizatorilor. Evident, aceasta este o problemă majoră de confidențialitate, dacă fotografiile care ar trebui să nu mai existe, sunt prezente totuși pe serverele Apple.

Un utilizator de pe Reddit spune că poate vedea fotografii vechi, șterse încă din 2021, apărând din senin și afișându-se ca „încărcate recent” pe iCloud. Apoi, mulți alți utilizatori de pe Reddit au confirmat problema. Pentru un alt utilizator, patru dintre aceste fotografii vechi continuă să reapară chiar și după ce au fost șterse în mod repetat, de mai multe ori.

O situație nu chiar ok

Aceasta e o situație cel puțin îngrijorătoare. Nu e clar ce se întâmplă și ce provoacă aceste probleme, dar putem presupune că nimeni nu s-ar fi așteptat ca fotografiile șterse acum ani buni să poată „reapărea” în galeria foto, având în vedere că albumul „Șterse recent” ar trebui să păstreze fișierele vreme de maximum 30 de zile.

În încercarea de a remedia o problemă legată de sincronizarea fotografiilor care a apărut în iOS 17.3, se prea poate ca Apple să fi cauzat involuntar această situație, speculează unii. În mod interesant, unii utilizatori care au folosit versiunea beta 4 pentru iOS 17.5, înainte ca aceasta să fie lansată pentru toată lumea, au raportat probleme similare și, totuși, au fost în mod evident ignorate.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: iOS 17.5 bug resurfaces old deleted photos for some reason