Când se lansează GTA VI: publisher-ul Take-Two rupe tăcerea

Scris de | 17 mai, 2024
Când se lansează GTA VI: publisher-ul Take-Two rupe tăcerea

Cel mai recent raport financiar al Take-Two, pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal 2024, a inclus și informații despre planurile de viitor pentru lansările companiei. De departe, cel mai așteptat joc din portofoliul său este Grand Theft Auto VI, sau GTA VI, care a fost deja anunțat oficial și confirmat pentru lansare în 2025. Avem acum însă o idee mai bună despre fereastra de lansare a jocului.

GTA VI este la mai bine de un an distanță de lansare

Take-Two anunță în raportul financiar că anul fiscal 2025 ar putea aduce încasări între 5,55 miliarde și 5,56 miliarde de dolari. Grand Theft Auto VI nu va fi lansat în cadrul acestui an fiscal, ci în următorul, fereastra de lansare fiind acum micșorată de la „anul calendaristic 2025”, la „toamna anului 2025”. Practic, Take-Two confirmă faptul că suntem la cam un an și jumătate distanță de momentul în care vom putea juca GTA VI.

Din păcate, nu avem alte detalii despre noul titlu. Take-Two îl descrie drept „o experiență de enterianment cum nu s-a mai văzut”, dar asta poate însemna multe. Ce va însemna pentru publisher este însă un mare succes comercial. Sunt așteptate vânzări record pentru acest titlu. Acesta va fi primul joc din celebra serie Grand Theft Auto de la lansarea lui GTA V în 2013.

GTA V a vândut în primii 11 ani de la lansare 200 de milioane de unități, ajungând astfel pe locul al doilea în clasamentul celor mai bine vândute jocuri din istorie. Minecraft, care a depășit 300 de milioane de unități vândute, este jocul de pe locul întâi.

Zvonurile, dar și faptul că trailerul lansat este prezentat la 30 FPS și la o rezoluție mai mică de 4K, sugerează că Grand Theft Auto VI va fi mai întâi lansat pe consolele PlayStation 5 și Xbox Series S/X. Dacă istoria lui Grand Theft Auto V se repetă, gamerii de pe PC vor avea de așteptat măcar încă un an, dacă nu mai mult pentru a putea juca acest titlu.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: The Verge