Oameni care au lucrat la Cyberpunk 2077 și Baldur’s Gate 3 vor fi prezenți la Dev.Play 2024

Scris de | 22 mai, 2024
Oameni care au lucrat la Cyberpunk 2077 și Baldur’s Gate 3 vor fi prezenți la Dev.Play 2024

La Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est, vor fi prezenți pentru prima dată în România doi oameni de creație cheie ai unora dintre cele mai recunoscute jocuri video din ultimii ani: Borislav Slavov, compozitor și director muzical pentru Baldur’s Gate 3, și Sebastian Kalemba, game director pentru saga The Witcher. Ediția din 2024 a Dev.Play va avea loc în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București, pe 3 și 4 iunie 2024. Evenimentul va aduce în fața dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și profesioniștilor peste 20 de nume importante din industria locală și internațională.

Borislav Slavov (jos, stânga) este un compozitor și director muzical multipremiat, cunoscut în special pentru partiturile sale pentru jocurile Divinity: Original Sin 2, Baldur’s Gate 3 și Crysis 2, unde a colaborat ca compozitor principal alături de renumitul Hans Zimmer. Sebastian Kalemba (jos, dreapta) și-a început cariera în timpul producției lui Witcher 3: Wild Hunt ca animator principal și a fost ulterior promovat la pozițiile de Head of Animation și Animation Director pentru Cyberpunk 2077. Sutele de ore petrecute regizând actori și secvențe din joc și coordonând toate departamentele l-au pregătit pentru a prelua rolul de game director al noii saga Witcher. Prezentările lui Borislav Slavov despre viitorul muzicii în jocurile video și ale lui Sebastian Kalemba despre importanța viziunii în cadrul unei echipe de producție vor avea loc în prima zi a conferinței, pe 3 iunie, de la ora 15:30, respectiv 16:30.

Un alt invitat special al evenimentului este Fawzi Mesmar (sus, mijloc), VP Global Creative la Ubisoft. Fawzi este game designer și a lucrat la peste 20 de titluri de succes, inclusiv jocuri din francizele Mario Rabbids, Battlefield și Star Wars. Fawzi Mesmar va vorbi despre cum să creezi momente memorabile în jocuri, marți, 4 octombrie, de la ora 14:30.

În cadrul zonei Indie Expo vor fi prezentate jocuri din România și Europa de Est, multe dintre ele putând fi jucate în premieră la Dev.Play. O altă oportunitate pentru dezvoltatorii independenți este Dev.Play Indie Festival, un eveniment online desfășurat în paralel cu conferința, unde studiouri din Ungaria, Estonia, Muntenegru, Ucraina, Serbia, Polonia, Bulgaria și România își vor prezenta titlurile într-un stream online. Jocurile respective vor fi disponibile pe Steam cu reduceri exclusive. Indie Expo și Indie Festival au fost mereu elemente de succes ale conferinței, iar jocurile prezentate pentru prima dată la Dev.Play au continuat să câștige premii la competiții internaționale renumite sau au obținut investiții și contracte de publishing.

De asemenea, în cadrul Dev.Play, studenții și dezvoltatorii aspiranți vor putea participa la două workshop-uri introductive în industria dezvoltării de jocuri video. Workshop-ul „Getting Started In The Game Dev Industry (In Romania)” se adresează studenților interesați să intre în industria de dezvoltare de jocuri. Veteranii industriei locale, Alexandru Pădure și Cătălin Butnariu, vor prezenta procesul de dezvoltare a unui joc video, diferitele roluri implicate în crearea unui joc și oportunitățile de angajare și antreprenoriat disponibile în industria locală din România. În cadrul workshop-ului „Anatomy Of A Mobile Game (From An Engineering Perspective)”, Marius Gherman de la Amber Studio va discuta despre elementele constitutive ale unui joc pentru mobil și practicile obișnuite pentru crearea unor astfel de produse. Programul complet al workshop-urilor poate fi consultat aici. Studenții care doresc să participe la workshop-uri beneficiază de un preț accesibil la întreg evenimentul.

În prima zi a Dev.Play, femeile care lucrează în industrie sunt invitate să participe la întâlnirea „Women in Games Lunch”. Evenimentul este dedicat specialistelor cu roluri tehnice în studiouri și are ca scop discutarea și dezbaterea miturilor comune și a perspectivelor noi despre rolul femeilor într-o industrie încă dominată de bărbați. Evenimentul va fi moderat de Agnes Corlătescu, Technical Product Owner, și Cristina Hodea, HR Lead la Playtika.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , ,