Un Xbox Series X fără disc se va lansa în acest an

Scris de | 10 iunie, 2024
Un Xbox Series X fără disc se va lansa în acest an
Foto: Microsoft

Aproape de sfârșitul Xbox Games Showcase, înainte ca Gears of War: E-Day să închidă show-ul, Microsoft a dezvăluit un refresh al consolelor sale. Premiera o constituie un Xbox Series X complet digital, fără disc drive, în varianta de culoare albă, numită de companie Robot White. Vine cu stocare de 1TB și va costa 450 de dolari, în piața din Statele Unite. O astfel de consolă era așteptată de mult timp, iar în luna martie apăruse un zvon care confirma practic existența ei. Există și posibilitatea ca Microsoft să ofere un atașament cu disc drive, similar cu ce a făcut Sony cu versiunea nouă de PlayStation 5 de anul trecut, pentru cei care doresc să cumpere și să joace jocuri totuși și în format fizic.

Va fi disponibilă și o ediție specială de Xbox Series X în curând, un model negru cu ceea ce par a fi stele aplicate pe el (Galaxy Black este numele său). Acest model vine cu disc drive, dar dublează și stocarea internă, care ajunge acum la 2TB. Vine și cu un controller cu aspect similar cu cel al consolei și va costa 600 de dolari.

Un refresh primește și Xbox Series S, consola accesibilă a celor de la Microsoft, dar este vorba de unul mult mai minor. Anul trecut, compania lansa un model negru de 1TB, și o versiune cu aceleași specificații, dar într-o nuanță albă, va fi disponibil în curând, la un preț de 350 de dolari. Americanii mai spun și că versiunea neagră va mai fi disponibilă „în funcție de stocurile actuale”, ceea ce înseamnă că va dispărea destul de curând.

Rămâne de văzut dacă și câte dintre aceste variante vor ajunge și pe rafturile magazinelor locale.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: An all-digital Xbox Series X is coming this holiday season