Planurile Microsoft pentru Xbox: lansarea unui Xbox Series X alb, fără disc, și introducerea altor magazine pe consolă

Scris de | 28 martie, 2024
Planurile Microsoft pentru Xbox: lansarea unui Xbox Series X alb, fără disc, și introducerea altor magazine pe consolă

Microsoft a anunțat recent că va aduce câteva dintre jocurile sale care erau până acum disponibile doar pe Xbox și PC și pe alte console, însă Phil Spencer nu ar dori să se oprească aici. Într-un interviu acordat celor de la Polygon, CEO-ul zonei de gaming de la Microsoft a declarat că și-ar dori să „dărâme” barierele istorice care au limitat jucătorii din a cumpăra titluri din orice altă sursă decât magazinele first-party de pe console. Cu alte cuvinte, și-ar dori ca utilizatorii să poată cumpăra jocuri și din alte magazine, precum Epic Games Store, nu doar de pe magazinul oficial Xbox.

Spencer a explicat cum, anterior, producătorii de console subvenționau costul hardware-ului mai scump, știind că o porțiune din fiecare dolar cheltuit pe jocuri de pe platformă se va întoarce la ei. Astfel, în timp, producătorul își recupera banii și putea să facă și profit. Însă, conform lui Spencer, acest lucru nu mai este tocmai valabil. „Prețul componentelor unei console nu mai scade la fel de repede ca în generațiile anterioare” a declarat acesta, care explică și că piața de console nu mai este în creștere, mulți jucători făcând saltul către PC sau chiar către opțiuni handheld.

„Subvenționarea hardware-ului devine din ce în ce mai grea în ziua de azi. Și nu știu dacă mai ajută la creșterea industriei. Deci, mă întreb, care sunt barierele? Și cum putem să le deschidem?” a mai spus Spencer. El a explicat și că experiența unui joc are de suferit atunci când contează pe ce console ne jucăm sau ce magazine ne vând jocurile. Ca exemplu, s-a folosit de Sea of Thieves, despre care a spus că un jucător nu ar trebui să se îngrijoreze cu privire la hardware-ul pe care îl are el sau prietenii săi. Ar trebui doar să se întrebe dacă aceștia au jocul și vor să se joace cu el.

Piața de console este într-adevăr într-o perioadă de stagnare, mai ales pentru Microsoft, care se pare că se pregătește de o lansare specială chiar în acest domeniu. Știam că gigantul din Redmond are în plan o versiune de Xbox Series X fără disc, care inițial trebuia să arate ca un cilindru, însă se pare că aceasta va fi tot ca un Series X actual, doar că albă. Cei de la Exputer au publicat o serie de imagini leakuite, care arată un Xbox Series X alb, de aceeași nuanță cu Series S-ul companiei. Acesta va avea însă componente interne ceva mai bune față de generația actuală de Series X, inclusiv o răcire mai bună.

Conform Exputer, această versiune de Xbox Series X ar urma să fie lansată în iunie sau iulie, la un preț mai mic cu 50-100 de dolari față de varianta neagră, cu disc. Versiunea cilindrică pe care o plănuia inițial Microsoft a fost dezvăluită grație documentelor din procesul FTC vs Microsoft, de anul trecut.

Etichete: , , , , ,