CMF Phone 1, primul telefon sub brandul secundar de la Nothing, a fost lansat oficial, iar acesta nu doar că intră direct în zona „best buy” în gama de preț în care se încadrează, însă vine la pachet și cu o serie de accesorii speciale, care încurajează personalizarea. Alături de Phone 1, sub-brand-ul CMF lansează și o pereche de căști, dar și un smartwatch, toate la prețuri foarte accesibile și cu design-uri care ies în evidență.
CMF Phone 1 ar putea fi o ofertă chiar mai bună decât Nothing Phone (2a)
Brand-ul Nothing a ieșit inițial în evidență prin alegerea carcaselor transparente și sistemului de luminițe de pe spate, la prețuri accesibile. Brand-ul secundar, CMF a avut însă, până acum, doar căști, încărcătoare și ceasuri, în culori aprinse, la prețuri foarte mici, iar primul telefonul sub acest nume pare să continue în aceeași direcție.
La 919 lei în varianta de bază, acest model aduce un hardware aproape la fel de performant precum cel de pe Nothing Phone (2a), cu un design și mai îndrăzneț și un nivel de personalizare rar întâlnit pe piața de smartphone-uri. CMF Phone 1 nu este tocmai un telefon „modular”, însă este foarte aproape de acest concept.
Telefonul este construit din plastic, dar capacul de pe spate, cu un design industrial plat, este prins în șuruburi foarte proeminente, care sunt acolo pentru a fi desfăcute de către utilizatori. Nothing livrează telefonul în patru culori: negru, portocaliu, turcoaz și albastru, dar poți cumpăra separat capacele din plastic și le poți schimba după bunul plac. Fiind un telefon ușor de deschis, acesta nu are rezistență la scufundare în apă sau la praf. Nothing spune că are certificare IPX2, adică poate rezista dacă se scurge puțină apă pe el sau sub apă cu adâncime de 25 cm pentru doar 3 scunde.
De altfel, telefonul are din fabrică atașat un sistem de prindere, prin care poți agăța telefonul de o sfoară sau un lanyard, pentru a-l purta drept accesoriu pe stradă, însă acel sistem poate fi înlocuit cu un suport care să proptească telefonul pe o suprafață, sau poți atașa pe spate un portofel pentru carduri folosind șuruburile. Cheița pentru SIM, livrată în pachet, este echipată și cu un cap de șurubelniță pentru a asigura personalizarea telefonului.
Configurația hardware este performantă pentru segmentul de piață vizat
La nivelul configurației hardware, avem de a face cu un ecran Super AMOLED de 6,67” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, un chipset Dimensity 7300 de la MediaTek și variante cu 6 sau 8 GB RAM și 128 GB sau 256 stocare internă (modelul de top ajunge la 1.299 lei). Varianta de 6 GB rămâne exclusivă Indiei, însă, iar varianta de 256 GB nu ajunge în acea regiune. Camera foto este de 50 megapixeli și este o cameră singulară, cel de-al doilea senzor fiind unul de 2 megapixeli dedicat pentru captarea adâncimii în fotografii portret.
Bateria de 5.000 mAh este aceeași pe care am întâlnit-o și pe alte telefoane Nothing, însă compania nu încurajează înlocuirea ei acasă, chiar dacă te încurajează să deschizi telefonul pentru a-i schimba carcasa. Încărcarea se face la 33W, ceea ce nu este tocmai rapid, dar nici foarte lent. Nu există încărcare wireless, dar poți încărca de la port-ul USB accesorii la putere de 5W. Odată cu încărcarea wireless dispare și NFC-ul de pe acest model. Astfel, nu poate fi folosit pentru plăți cu telefonul.
CMF Phone 1 este livrat cu Android 14 și interfața Nothing OS 2.6. Din păcate, acest model va primi doar doi ani de actualizări de sistem și trei de securitate. În rest, pare să includă aceleași funcții pe care le găsim pe alte telefoane Nothing, precum AI Wallpaper Generator și widget-urile caracteristice.
Accesoriile se vând separat, iar stand-ul, lanyard-ul sau portofelul, costă fiecare cam 119 lei, în timp ce capacele colorate costă 159 lei fiecare. Toate pot fi comandate direct de pe site-ul CMF, transportul către România fiind gratuit.