Galaxy S25 primește 8 ani de actualizări într-o anumită ediție. Care este aceea

Scris de | 7 aprilie, 2025
Galaxy S25 primește 8 ani de actualizări într-o anumită ediție. Care este aceea

Qualcomm a anunțat deja că procesoarele Snapdragon 8 Elite vor putea primi suport software timp de 8 ani, însă chiar și Samsung, cu cea mai lungă perioadă de actualizări promisă utilizatorilor, tot la 7 ani se limitează. Cel puțin asta oferă utilizatorilor de rând, pentru că nou lansatele versiuni Galaxy S25 Enterprise Edition sunt primele telefoane care primesc oficial 8 ani de actualizări de securitate și de sistem.

Seria Galaxy S25 Enterprise Edition va beneficia de cel mai longeviv suport software de până acum

De multe generații deja, Samsung vinde telefoanele sale flagship și în ediții Enterprise, dedicate companiilor. Acestea primeau de obicei un an sau doi în plus de actualizări, care era important mai ales în perioada în care telefoanele sale pentru consumatorii de rând primeau maximum două sau trei actualizări de sistem. Acum însă, deja telefoanele flagship au 7 ani de actualizări și până și cele mid-range ajung la 6 ani.

Galaxy S25 Enterprise Edition este prima serie de telefoane de la Samsung care va primi 8 ani de actualizări de sistem și securitate. Fiind lansate cu Android 15, acestea vor putea fi actualizate eventual până la versiunea Android 23, care va apărea în 2032, dacă se păstrează cadența anuală de lansări din prezent.

Vorbim despre versiuni „de business” ale Galaxy 25, Galaxy S25+ (review) și Galaxy S25 Ultra (review) care vor primi ultimele actualizări de securitate „garantate” până în ianuarie 2032 (via SamMobile). Asta nu înseamnă însă că suportul software se încheie acolo. Samsung, la fel ca alți producători, a mai lansat anumite actualizări de securitate importante pentru anumite dispozitive importante, chiar și la mai mulți ani distanță după ce suportul software oficial s-a încheiat.

Rămâne de văzut câte dintre telefoanele vândute în 2025 vor supraviețui până în 2032. De obicei, bateria este cea care cedează cu mult înainte ca telefonul să fie declarat inutilizabil din cauza performanței slabe sau unor incompatibilități de ordin hardware sau software. De asemenea, telefoanele sunt construite din sticlă, deci multe dintre ele se vor sparge în timp. Cu toate că au apărut multe inițiative de reparații acasă sau operațiuni mai ieftine la service pentru reparații simple, mulți utilizatori preferă să cumpere un telefon nou atunci când întâmpină probleme de acest gen.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: SamMobile