Noul iPad cu ecran Retina şi procesor A5X soseşte în România pe 23 martie

Scris de | 7 martie, 2012
Noul iPad cu ecran Retina şi procesor A5X soseşte în România pe 23 martie

Tim Cook, CEO-ul Apple, a anunţat astăzi cel mai nou model de iPad din gama dispozitivelor companie din Cupertino. Noul iPad dispune de un ecran Retina incredibil cu o rezoluţie de 2048×1536, un procesor A5X, iOS 5.1 şi tehnologie 4G LTE.

Noul iPad ridică din nou ştacheta pentru producătorii de tablete PC. La evenimentul de astăzi ce a avut loc la San Francisco, Tim Cook a anunţat noul iPad cu o serie de caracteristici deosebite. A treia generaţie a tabletei emblematice va debuta un ecran nemaiîntâlnit pe altă tabletă disponibilă pe piaţă. Noul iPad are un ecran Retina cu o rezoluţie imensă de 2048×1536.

Cea mai nouă versiune a tabletei va fi echipată cu procesorul A5X cu o placă grafică quad-core, despre care Apple a declarat că e de 4 ori mai performantă decât Tegra 3. De pe lista caracteristicilor amintim o cameră principală cu un senzor de 5 megapixeli capabilă de a înregistra clipuri video în format 1080p, tehnologie 4G LTE şi o autonomie de 10 ore.

Tableta va rula sistemul de operare iOS 5.1, disponibil începând de azi.

Noul iPad va fi lansat pe 16 martie în ţări precum Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Germania şi aşa mai departe, urmând ca pe 23 martie să fie lansat şi în România.

Etichete: , , , , , , , ,