connect in prima zi de Mobile World Congress 2010

Scris de | 14 mai, 2010
connect in prima zi de Mobile World Congress 2010

Standurile marilor producatori din industria telecomunicatiilor sunt care mai de care mai imbietoare, cel mai mare (dintre cele vazute pana acum, pentru ca este aproape imposibil sa acoperi toate halele intr-o singura zi) fiind cel al Samsung. Coreenii au venit la Mobile World Congress cu un intreg portofoliu de produse, incepand de la telefoanele rugged si continuand cu noul Omnia II. Fara discutie insa, highlightul absolut de la standul Samsung este Wave, un aparat bazat pe noua platforma smartphone a companiei, Bada. Ce poti spune la prima vedere este ca displayul de 480 x 800 de pixeli este unul absolut spectaculos, iar noua platforma se misca foarte bine (ajuta in acest sens procesorul de 1 GHz).

Motorola, un alt producator care s-a pregatit de targ cu un stand imens, a insistat pe ideea de socializare mobila. Noul Quench este un mobil Android fara tastatura completa, dar cu o gramada de optiuni de socializare. Poti sa tii cu ajutorul sau tot timpul legatura cu conturile tale de email sau de pe retelele de socializare, un lucru binevenit, in plina revolutie Facebook. Ne-a placut si modelul Backflip, care dispune si de tastatura completa.

Nici HTC nu s-a lasat mai prejos, avand la stand modele cu Google Android si noua interfata HTC Sense, dar si cu Windows Mobile 6.5. Astfel, pot fi butonate la standul companiei modelele Legend, Desire si HD mini. Legend si Desire sunt modele cu Android 2.1, un sistem de operare care pare a fi prins tot mai bine in randul producatorilor, in timp ce HD Mini ramane la Windows Mobile 6.5. Acesta pare a fi unul dintre ultimele modele cu Windows Mobile 6.5, compania anuntand modele Windows Phone 7 Series pentru mai tarziu anul acesta.

Pana in acest moment, “nebunia” targului din acest an pare a fi 4G. O multime de producatori au venit cu aplicatii ale acestei tehnologii in acest an la Mobile World Congress.

Aceasta a fost prima interventie de la Mobile World Congress 2010. Pentru a vedea si poze de la expozitie trebuie doar sa intrati pe pagina de Facebook connect – http://www.facebook.com/connectromania.Urmeaza sa revenim cu si mai multe detalii si fotografii de la Mobile World Congress 2010.

De la Barcelona, Rodica Boitos si Bogdan Bele

Etichete: , , , , , , , ,