Symbian Anna, disponibil pe mai multe telefoane Nokia

Scris de | 21 iunie, 2011
Symbian Anna, disponibil pe mai multe telefoane Nokia

Lansat în aprilie, odată cu modelele E6 şi X7, sistemul de operare Symbian Anna va fi de luna viitoare preinstalat pe mai multe dispozitive şi, din august, disponibil pe site-ul oficial, anunţă Nokia la ComunicAsia.

Symbian Anna va fi instalat, din iulie, pe următoarele smartphone-uri: Nokia N8, E7, C7 şi C6-01. Dacă sunteţi deja posesorul unui telefon din lista respectiva, veţi putea descarcă noul sistem de operare gratuit direct de pe site-ul Nokia începând cu luna august. Acestă schimbare se poate face prin calculatorul personal, sau prin telefon cu ajutorul software-ului de upgrade. Principalele îmbunătăţiri vor consta într-un set nou de pictograme, un browser mai rapid, hărţi mai dezvoltate, un split-screen pentru vizualizarea directorului de mesaje în timp ce scrii şi o tastatură QWERTY optimizată pentru tastare cu o singură mână.

Ovi Maps conţine acum un sistem de căutare mai rapidă, rute pentru transportul în comun şi opţiunea de check-in pentru Facebook, Twitter, Foursquare şi alte site-uri de socializare. Cei care-şi folosesc smartphone-ul pentru afaceri vor fi de asemenea mulţumiţi de noile schimbări precum posibilitatea de instant messaging prin programul Microsoft Communicator Mobile, un sistem de e-mail care include suport pentru întâlniri şi securitate sporită pentru cele mai delicate detalii.

Symbian Anna e fără îndoială o schimbare de OS ce merită făcută pentru posesorii modelelor mai sus menţionate.

Etichete: , , ,