LG Optimus Chic: Android pentru mase

Scris de | 3 iulie, 2011
LG Optimus Chic: Android pentru mase

LG descoperă cu adevărat Android ca sistem de operare. Reuşeşte actualul model de top Optimus Chic să concureze cu modelele HTC și Samsung?
Redactat de: Bogdan Bele

Optimus Chic este pentru moment cel mai cunoscut dintre smartphone-urile Android de la LG. La achiziţionare, cumpărătorul poate alege între variantele coloristice alb şi negru, în rest la fel ca şi la mai toate smartphone-urile din această clasă de preţ, imaginea este dominată de plastic. În plus, carcasa este un magnet rapid pentru amprente – singura soluţie împotriva lor este ştergerea repetativă a suprafeţei.

Ca atracţie în toată puterea cuvântului se prezintă ecranul tactil capacitiv de 3,2 inchi. Afişajul oferă o rezoluţie de 320 x 480 pixeli, optimă pentru navigarea pe internet şi, datorită luminozităţii enorme de 681 cd/m2, vizibilitatea în bătaia directă a soarelui este bună. Astfel, coreeanului nu îi stă nimic în cale pentru a fi utilizat fie într-o grădină de vară, fie pe malul unui lac. Cele patru taste cu senzori situate sub ecran s-au dovedit a fi puncte slabe. Prin intermediul acestora, utilizatorul accesează opţiunile, ecranul de start, merge înapoi şi pornește căutarea. În cadrul testării, la acţionarea rapidă și succesivă, cvartetul a reacţionat cam greoi.

O multitudine de dotări la bord
Optimus Chic rulează versiunea 2.2 a sistemului de operare Android, noua versiune 2.3 fiind pregătită de lansare. Platforma de utilizator a fost doar uşor modificată, dar oferă totuşi o plusvaloare considerabilă comparativ cu cea inițială. După cum suntem deja obişnuiţi, ecranul de start al Optimus Chic se poate personaliza. Utilizatorului îi stau la dispoziţie până la şapte ecrane de start, pe care pot fi plasate widget-uri, directoare şi scurtături către aplicaţii. În special la categoria widget-uri, LG oferă modelului Optimus Chic câteva aplicaţii care atrag atenţia – ca de exemplu aplicaţia Today Briefing care aduce pe ecran întâlnirile programate şi prognoza meteo. Meniul principal se prezintă mai degrabă conservator. Totuşi şi aici se pot descoperi suficiente lucruri interesante: client pentru Facebook, Twitter, Myspace sau Xing.
În acest context şi tastatura afişată a lăsat o impresie bună. Prin suita ThinkFree Office, Optimus Chic oferă chiar şi un program pentru vizualizarea şi prelucrarea documentelor Office. Cu lărgirea orizontului este responsabilă mult îndrăgita aplicaţie Layar cu Augmented Reality, prin afişarea informaţiilor referitoare la punctele de interes de pe o anumită imagine live fixată cu camera. Ca dotări hardware amintim Wi-Fi, modul HSPA, GPS şi o cameră de 5 megapixeli, cărora li se adaugă bineînțeles dotările uzuale.

Performant în laborator
Optimus One a făcut faţă cu bravură testelor grele din laboratorul connect – și nici Optimus Chic nu se lasă mai prejos decât fratele său mai mic. Dă dovadă de o autonomie de durată, cu o autonomie de vorbire de aproape nouă ore în rețeaua pe 1800 MHz şi autonomie în aşteptare de 21 de zile. O apreciere deosebită o merită semnalul foarte bun în reţeaua GSM. Şi calităţile acustice sunt bune, partenerul de dialog a fost uşor de înţeles.

Per total, smartphone-ul coreean primeşte mai multe puncte decât majoritatea smartphone-urilor cu Android, inclusiv HTC şi Samsung, din aceeaşi clasă de pret.

Etichete: , , , ,