Lenovo K800 şi alte detalii despre smartphone-urile pe platformă Intel

Scris de | 11 ianuarie, 2012
Lenovo K800 şi alte detalii despre smartphone-urile pe platformă Intel

Intel şi-a făcut cunoscută de ceva vreme intenţia de a-şi impune produsele pe piaţa telefoniei mobile şi a tabletelor, iar în cadrul CES am putut vedea pentru prima dată un exemplu concret de smartphone cu Medfield – Lenovo K800.

Smartphone-ul ce va sosi iniţial pe piaţa din China foloseşte procesorul Intel Atom Z2460 cu tehnologie Intel Hyper-Threading, suportă HSPA şi dispune de platforma Intel XMM 6260. Ca interfață, modelul foloseşte Lenovo LeOS, însă sistemul de operare este Android.

Michael Bell, General Manager al Mobile and Communications Group la Intel, a prezentat împreună cu CEO-ul Paul Otellini conceptual Intel Smartphone Reference Design. Aceasta doreşte să micşoreze timpul şi costul de producţie pentru dezvoltatorii de telefoane mobile şi operatori. Cei doi oficiali Intel au prezentat un smartphone cu funcţii multiple, care este subţire, are un ecran tactil de 4,03″, precum şi două camere foto de 8 megapixeli cu capabilităţi avansate, inclusiv modul “burst”, care le permite utilizatorilor să facă 15 fotografii în mai puţin de o secundă.

Sanjay Jha, Chairman și CEO al Motorola Mobility, s-a alăturat lui Otellini pe scenă și împreună au detaliat relația strategică dintre cele două companii. Parteneriatul include smartphone-urile pe care Motorola va începe să le livreze în a doua jumătate a acestui an, terminale care vor integra procesoare Intel Atom și vor rula pe platforma Android.

Colaborarea, care acoperă de asemenea și tablet PC-uri, combină leadership-ul companiei Intel în materie de tehnologii bazate pe siliciu şi inovaţii din industria computerelor cu experienţa companiei Motorola în materie de design-uri de echipamente mobile.

Etichete: , , ,