ASUS PadFone: Telefon, tabletă, notebook

Scris de | 28 februarie, 2012
ASUS PadFone: Telefon, tabletă, notebook

Asus PadFone este un concept aşteptat de ceva vreme de fanii tehnologiei, o combinaţie 3-în-1 de telefon, tabletă și notebook. Practic smartphone-ul Padfone, cu procesor dual core şi display qHD de 4.3 inchi, se transformă într-o tabletă sau într-un notebook atunci când este accesorizat cu PadFone Station și PadFone Station Dock.

Smartphone-ul în sine are la bază un procesor dual core Qualcomm Snapdragon S4  la 1.5Ghz și grafică Adreno 225. Ecranul Super AMOLED qHD de 4.3 inchi are rezoluţia de 960 x 540 pixeli şi sticlă Gorilla Glass, iar memoria este de 16GB, 32GB sau 64GB eMMC Flash plus 1GB RAM. Sistemul de operare utilizat este Android 4.0 ICS.

Padfone dispune şi de o cameră 8 Megapixeli, cu diafragmă F2.2, auto focus şi bliț LED completată de o cameră frontală VGA, precum şi de o baterie de 1520 mAh.

Lucrurile devin cu adevărat interesante însă atunci când  smartphone-ul este plasat în PadFone Station.  Acesta se transformă într-o tabletă de 10.1 inci cu o capacitate a bateriei de 5 ori mai mare.

PadFone permite tranziția fără întrerupere între ecranele PadFone și PadFone Station prin tehnologia proprietară ASUS Dynamic Display.  Pe lângă acestea, PadFone Station oferă opțional o tastatură dock ce transformă Padfone într-un calculator ultraportabil. PadFone vine, de asemenea, cu opțiunea PadFone Stylus Headset care constă într-un creion electronic Bluetooth ce se transformă într-o cască cu microfon pentru preluarea ușoară a apelurilor.

Ca şi specificaţii PadFone Station oferă un display de 10.1 inchi cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli şi sticlă Corning Gorilla, mufe micro USB şi micro HDMi, o cameră de 8 megapixeli şi difuzoare Sonic Master.

Etichete: , , ,