Zboară şi filmează cu AR Drone 2.0 de la Parrot

Scris de | 29 februarie, 2012
Zboară şi filmează cu AR Drone 2.0 de la Parrot

 Un elicopter miniatural ce poate fi controlat de pe iPhone, o cameră HD cu elice, poţi să îl descrii cum vrei însă nu poţi să nu rămâi impresionat de noul aparat zburător AR Drone 2.0 de la Parrot.

Prezentat în cadrul târgului CES 2012, aparatul de zbor foloseşte patru elice şi poate fi controlat prin Wi-Fi folosind un smartphone sau o tabletă. Disponbil cu două fuzelaje, unul pentru zborurile în interior şi unul mai aerodinamic, pentru aer liber, AR Drone este echipat cu o cameră capabilă să înregistreze HD 1280 x 720.

Camera transmite  în timp real spre dispozitivul de comandă, oferind o privire de ansamblu asupra zonei. Imaginile pot fi apoi descărcate lejer şi direct din dronă, cu ajutorul conexiunii USB.

Un nou mod de pilotaj îmbunătăţeşte stabilitatea şi reduce riscurile accidentelor, iar un magnetometru 3D asigură informaţii despre orientarea precisă a aparatului faţă de pilot. Raza de acţiune este de 50 m. Pentru pasionaţii de cascadorii sistemul de control include pentru prima dată opţiunea Flip. Apasă de două ori butonul respectiv iar aparatul va face un loop.

Producătorii au creat şi o aplicaţie disponibilă gratuit în App Store şi Android Market, AR.FreeFlight 2.0, care facilitează sharing-ul de imagini şi clipuri şi oferă acces la sistemul de pilotaj.

Parrot AR.Drone 2.0 este alimentat de acumulatori Lithium-Polymer incluşi şi va fi disponibl din luna mai, la un preţ de 299 dolari.

Etichete: , , ,