Noul iPad: Top 5 aplicaţii pentru tableta cu ecran Retina

Scris de | 12 martie, 2012
Noul iPad: Top 5 aplicaţii pentru tableta cu ecran Retina

Noul iPad, disponibil din 16 martie la preţuri ce pornesc de la 499 dolari, se remarcă printr-un ecran Retina cu rezoluţia de 2048 × 1536 pixeli, un display care îi permite să redea imagini extraordinare pentru o tabletă. Pentru a te bucura la maxim de noul ecran poţi opta pentru câteva dintre aplicaţiile de mai jos.

Marvel

Companiile care distribuie benzi desenate au conştientizat rapid potenţialul tabletelor, motiv pentru care Spiderman sau Wolverine şi-au făcut loc rapid pe ecranul compact al iPad-ului prin intermediul unei aplicaţii dedicate. Aceasta a fost însă doar primul pas.

Marvel a prezentat de curând Infinite Comics, un nou concept care are la bază benzi desenate create special pentru mediul digital. Creatorii vor decide când şi unde apar balonaşele de text, iar un sistem de modificare a adâncimii imaginii adaugă un plus de dinamism.

În curând te vei putea bucura de personajele preferate din Avengers sau X-Men într-o nouă prezentare, pe display-ul iPad-ului.

iPhoto

În cadrul evenimentului de lansare al noului iPad Apple a prezentat şi iPhoto, o variantă îmbunătăţită a popularei aplicaţii de fotografie. Cu ajutorul lui iPhoto poţi adăuga efecte fotografiilor din galerie, le poţi compara şi organiza cu ajutorul gesturilor sau poţi modifica culorile, expunerea sau contrastul prin simpla atingere.

Filtrele pe care lumea le utilizează tot mai des în aplicaţii precum Instagram sunt create de Apple şi arată excelent.

Precizia cromatică a ecranului te asigură de faptul că rezultatele vor arăta perfect şi pe display-ul computerului.

Infinity Blade Dungeons

Nou joc al uneia dintre cele mai bune serii de jocuri pentru iPad şi iPhone, Infinity Blade Dungeons, promite o nouă aventură condimentată de o grafică excepţională.

Grafică posibilă graţie noului chip video extrem de performant al noului iPad.

Acţiunea se desfăşoară înaintea celor două jocuri din serie, eroul pornind într-o aventură pentru a crea Infinity Blade. Un trailer este disponibil pe site-ul oficial al producătorului, aici.

 

SketchBook Ink

Aplicaţia dezvoltată de Autodesk e fără îndoială una care va profita din plin de ecranul Retina disponibil pe noul iPad. SketchBook Ink este aplicaţia perfectă pentru artiştii care vor să creeze desene spectaculoase folosind gesturi. Cu o paletă de culori impresionantă brush-uri şi alte funcţii necesare unui artist, SketchBook Ink va fi lansată în luna aprilie a anului curent.

iMovie

Cea mai nouă versiune a aplicaţiei celor de la Apple îţi permite să transformi înregistrările video HD realizate cu iPad-ul tău într-un clip video de nivel hollywoodian. Mai mult, noile şabloane oferă utilizatorului posibilitatea de a include clipul video într-o categorie bazată pe gen, precum Dramă, Film cu supereroi sau Fantezie.

Noua versiune dispune şi de muzică realizată de renumitul compozitor Hans Zimmer. Puteţi încărca trailer-ul propriu pe Facebook, Youtube sau Vimeo.

 

Etichete: , , , , , ,