Intel, Microsoft, Lenovo şi Softwin sprijină educaţia în judeţul Bihor

Scris de | 3 decembrie, 2012
Intel, Microsoft, Lenovo şi Softwin sprijină educaţia în judeţul Bihor

Companiile Intel, Microsoft, Lenovo şi Softwin au anunţat proiectul „Punem educaţia pe primul loc!”, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi firmei CG&GC HiTech Solutions. Elevii şi profesorii din Colegiul Naţional „Avram Iancu” vor beneficia, astfel, de echipamente IT şi programe pentru învăţământ.

De acum înainte, orele de curs se vor desfășura cu ajutorul computerelor și al aplicațiilor software educaționale concepute special pentru a îmbunătăți procesul de predare-învățare.

Adrian Cioroianu, Business Development Manager, Intel Romania, a declarat într-un comunicat de presă: „Implicarea Consiliului Județean în proiecte de e-learning 1:1 ar trebui să fie considerată un model în Regiunea de Vest a țării. Investițiile în abilități specifice secolului XXI vor contribui la creșterea competitivității județului pentru generațiile următoare.”

Intel Classmate PC este un concept de calculator mobil pentru educație ce oferă elevilor suport tehnologic în clasă, urmând principiul „un copil, un calculator”. Intel Classmate PC este echipat cu numeroase aplicații software utile în procesul educațional, precum Intel Learning Series. În același timp, oferă posibilitatea accesării de suite educaționale dezvoltate de alte companii active în sfera software-ului educațional.

Pachetul de software educațional implementat în Ștei va cuprinde și o suită de programe Microsoft pentru educație, precum și programele Intuitext – dezvoltate de divizia de software educaţional a grupului Softwin -, dedicate elevilor din clasele a VI-a și a X-a.

Etichete: , , , , , ,