Lenovo lanseaza in Romania noile convertibile cu Windows 8: IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist

Scris de | 4 decembrie, 2012
Lenovo lanseaza in Romania noile convertibile cu Windows 8: IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist

Lenovo a lansat astazi in Romania noile PC-uri convertibile cu Windows 8 Pro/RT, destinate atat consumatorilor cat si companiilor: IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist. Lenovo este cel mai mare producator de PC-uri din lume, conform Gardner si pe locul II in lume, conform IDC, iar in Romania detine o cota de piata de 12,3%, aflandu-se pe locul 3 in vanzari.

„Convertibilele Ultrabook Lenovo abordeaza nevoile unice ale consumatorilor si companiilor, facand trecerea catre noul model de interactiune cu PC-urile, prin ecrane tactile”, a declarat Aurel Nețin, director general Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova. “Convertibilele Lenovo transforma total experienta utilizarii tehnologiei personale. Flexibilitatea oferita de noile dispozitive adauga un grad fara precedent de versatilitate in utilizare”, a adaugat Aurel Nețin.

IdeaPad Yoga 11 si IdeaPad Yoga 13

Modelele IdeaPad Yoga combina productivitatea unui ultrabook cu experienta unei tablete, beneficiind din plin de functionalitatile Windows 8. Sistemul de deschidere permite o rotatie a monitorului de pana la 360 de grade, transformand laptopul intr-o tableta dintr-o miscare.

Yoga 11 este “cel mai subtire PC multi-modal din lume”, conform declaratiilor Lenovo, cu 15.6 mm grosime. Echipat cu un procesor NVIDIA Tegra 3, singurul procesor quad-core pentru Windows RT, Yoga 11 poate fi folosita in 4 moduri: laptop, tableta, stand – pentru vizionarea filmelor- si Cort pentru jocuri sau videochat. 2 GB memorie RAM, grafica asigurata de NVIDIA ULP Geforce, 64 de GB SSD spatiu de stocare, porturi USB 2.0, port HDMI, cititor de carduri 2 in 1 si combo jack, toate astea completeaza tabelul de specificatii. Yoga 11 cantareste 1.27 de kilograme si are o autonomie de pana la 13 ore.

Yoga 13 este unul din primele ultrabook-uri multi-modale din lume, fiind echipat cu procesoare Intel din generatia a treiasi cu noul Windows 8 Pro. Specificatiile tehnice sunt completate de 4 sau 8 GB RAM DDR3, placa grafica integrata Intel Graphics 4000, ecran cu panel IPS de 13.3 inchi multitouch in 10 puncte, rezolutie 1600×900. La capitolul porturi intalnim un port USB 2.0 si unul 3.0, combo jack, port HDMI si cititor de carduri 2 in 1 (SD/MMC). Cantareste 1.54 kilograme si are o autonomie de pana la 8 ore.

Yoga 11 si 13 vor fi disponibile in 2 saptamani la preturi cu plecare de la 3299 RON pentru Yoga 11 si 3999 RON pentru Yoga 13.

ThinkPad Twist

ThinkPad Twist este solutia Lenovo pentru companii. Modelul ofera performanta unui ultrabook pe un sistem care se plaza spre spate si transforma laptopul intr-o tableta. Vine cu un ecran de 12.5 inchi si procesoare din generatia a treia Intel Core i7, Windows 8 Pro, conectivitate 3G optionala, stocare de pana la 500 de GB sau 128 GB SSD.

„Ecranul luminos 350nit IPS al lui ThinkPad Twist si sistemul audio Dolby Home Theatre produc o experienta multimedia de exceptie. Atat prezentarile profesionale cat si filmele pot fi de asemenea redate pe un monitor extern cu ajutorul iesirilor mini-HDMI sau Display Port. La fel ca Yoga, Twist se poate transforma in noi moduri, precum pozitia Stand, excelenta pentru lucrul cu ecranul tactil”.

Disponibilitatea pentru Lenovo ThinkPad Twist nu se cunoaste inca, dar pretul va pleca de la 4999 RON.

IdeaTab Lynx – indisponibila momentan

Lenovo a prezentat astazi si o tableta care nu este disponibila monentan, Lenovo IdeaTab Lynx, dar care va fi disponibila incepand cu luna decembrie. IdeaTab Lynx vine cu un ecran de 11.6 inchi, un procesor Dual Core Intel Atom, sunet de calitate prin Dolby Home Theatre, conectare cu usurinta la imprimante, HDD-uri si alte accesorii, precum si o durata de viata a bateriei de pana la 16 ore.

 

Etichete: , , , ,