Te gândești să iei o pauză de la Facebook? Nu ești singurul

Scris de | 6 februarie, 2013
Te gândești să iei o pauză de la Facebook? Nu ești singurul

facebookFacebook a împlinit de curând 9 ani de existență, timp în care a reușit să atragă circa un miliard de utilizatori de pe întreg globul. Tineri și bătrâni, cu toții pierdem ore întregi cu ochii pe update-urile din news feed. Se pare însă că plictiseala sau saturația de informații relativ inutile îi determină pe tot mai mulți utilizatori să ia pauze, uneori permanente, de la Facebook.

Datele oferite de un studiu al celor PewResearch Center scot în evidență faptul că în SUA 61% dintre utilizatori au declarat că au avut perioade în care au luat pauze de până la câteva săptămâni de la rețeaua de socializare.

Întrebați de ce au avut nevoie de un hiatus, utilizatorii au răspuns în principal (21%) că pur și simplu nu mai au timp de pierdut pe Facebook. 10% au declarat că și-au pierdut interesul, iar alte grupuri simt că s-au săturat de dramele din viețile prietenilor sau că pur și simplu nu găsesc nimic interesant.

Există și o categorie în creștere care simte faptul că începe să dezvolte o dependență și decide să reducă drastic timpul petrecut în cadrul rețelei de socializare a lui Zuckerberg.

Studiul complet îl găsești aici.

Etichete: ,