Samsung Galaxy Note 8.0 este disponibila in Romania

samsung-galaxy-note-80-romania

Samsung a anuntat disponibilitate pe piata din Romania a tabletei Galaxy Note 8.0, noul dispozitiv din familia Galaxy Note lansat la Mobile Web Congress si care permite efectuarea apelurilor de voce datorita modemului 3G incorporat.

Samsung Galaxy Note 8.0 este echipata cu un ecran TFT de 8 inci cu rezolutie 1280×800 pixeli si este propulsata de un procesor Exynos quad-core tactat la 1.6 GHz si 2 GB memorie RAM. Specificatiile tehnice mai includ o camera principala de 5 megapixeli si una frontala de 1,3 megapixeli, 16 sau 32 de GB spatiu de stocare, card microSD pentru extinderea capacitatii de stocare cu pana la 64 de GB, conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, USB 2.0, o baterie de 4.600 mAh si ruleaza Android Jelly Bean 4.1.

La fel ca celelalte dispozitive din familia Note, noua tableta beneficiaza de S Pen, un stylus care a evoluat odata cu noua generatie. Inlaturare S Pen-ului din dispozitiv lanseaza automat o serie de functii, cum ar fi Pen Detection si Page Buddy, o caracteristica ce a activa intuitiv ecranul S Note modificat recent. S Pen poate fi folosit acum fara ca ecranul sa fie atins prin functia Air View, care permite doar miscarea deasupra ecranului pentru vizualizarea videoclipurilor, fotografiilor, e-mailurilor si a agendei din S-Planner.

Galaxy Note 8.0 N5100 este disponibila pe piata de la inceputul lunii mai in magazinele partenere Samsung. Nu a fost anuntat un pret oficial, dar pretul din strainatate este de aproximativ 400 de dolari. Cel mai probabil tableta se va situa aproape de 2.300 – 2.500 de lei pentru inceput, urmand ca pretul sa scada in viitor sub 2.000 de lei.