Parteneriat Orange-Microsoft: Windows este prezent in 10 magazine din tara, pe laptop, tableta si smartphone

Scris de | 19 iunie, 2013
Parteneriat Orange-Microsoft: Windows este prezent in 10 magazine din tara, pe laptop, tableta si smartphone

Microsoft este prezent, incepand de astazi, in 10 magazine Orange Shop din Romania. „Coltul Windows” aduce pentru vizitatorii catorva magazine din orasele Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara sistemele Windows 8 si Windows Phone 8 prezentate pe laptop, tablete si smartphone-uri.

20130618_200056

Parteneriatul pe care Microsoft il semneaza cu Orange nu este nou. In Polonia, acolo unde Microsoft are o cota de piata pe Windows Phone 8 mai mare decat cea a iOS, a fost implementat cu succes un program asemanator. „Implementarea acestui program dureaza de cateva luni de zile si este un efort colectiv din partea celor doua companii. Apreciem avangardismul de care a dat dovadata Orange si apropierea de noile tehnologii”, a declarat Ionut Gaota, Windows Business Group Lead la filiala locala Microsoft.

„Ecosistemul Windows este prezentat impreuna cu un pachet de aplicatii dedicate precum: Deezer, Seenow, Clever Taxi, Trip Journal sau Tradeville, alaturi de aplicatii peinstalate, precum People Hub, cu conectivitate la retele sociale (Facebook, Twitter, Linkedin), Mail, Photos, Internet Explorer (cu suport complet pentru Flash), Bing, News si Weather, menite sa usureze activitatile cotidiene si sa ofere un randament crescut utilizatorilor”, informeaza comunicatul emis astazi de Orange Romania.

In ceea ce priveste disponibilitatea dispozitivelor cu Windows 8 si Windows Phone 8, Orange s-a ocupat de alegerea lor, iar Microsoft a oferit suportul tehnic si al training-urile pentru angajatii Orange. Sunt disponibile in oferta Orange 4 smartphone-uri, high-end si low-end, o tableta si un lapop: Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 720, Nokia Lumia 610, HTC 8S, tableta Asus Vivotab Smart si laptopul Acer Aspire V5-571.

„Am ales cele mai frumoase, mari si cu cel mai mare trafic magazine, 5 in Bucuresti si 5 in tara. In oferta avem 3 smartphone-uri de la Nokia din gama Lumia, avem laptopul Acer si tableta Asus.[…]In paralel, impreuna cu cei de la Microsoft, facem niste cursuri de training pentru divizia noastra de vanzari, sa inteleaga cu adevarat avantajele sistemului de operare si sa poata explica mai departa clientilor nostri, iar dupa ce aceasta sesiune de training-uri va lua sfarsit vom face niste demo mai departe catre clientii nostri, pentru a-i chema in magazine si a-i face sa inteleaga ce inseamna acest sistem de operare”, a declarat Cristina Patesan, Product Manager Division la Orange Romania.

„Nu putem vorbi inca despre o experienta unificata intre toate cele trei dispozitive, smartphone, tableta si laptop, dar nu credem ca suntem departe de a ajunge in acele moment”, a tinut sa precizeze oficialul Microsoft. In ceea ce priveste cota de piata a Windows Phone 8 in Romania, nu au putut fi oferite informatii detaliate, dar se pastreaza cresterea din alte tari. Lumia 920 a fost asteptat la lansare datorita specificatiilor si a vandut bine, dar si zona de telefoane low-end a crescut cota de piata Windows Phone in Romania.

Pentru Windows 8,  lansarea update-ului la Windows 8.1 sta pe buzele oficialilor Microsoft, update-ul cu numele de cod „Windows Blue” va incepe pe 26 iunie sa fie disponibil pentru testare pentru toata lumea, urmand ca pana la sfarsitul anului sa apara versiunea finala pentru utilizatorii cu licente Windows 8. Update-ul aduce imbunatatiri majore in sistem, cu optiuni de cautare mai avansate prin Bing, implementarea butonului de Start, noi optiuni de customizare, precum si preinstalarea aplicatiei Outlook pe sistemelor cu Windows RT.

Laptopul Acer Aspre V5-571 este disponibil pentru 199 de euro, tableta Asus Vivotab Smart la 309 euro, fiecare la abonamentul Colbir Explore 25 pe 24 de luni. In limita stocului disponibil, cei care aleg sa achizitioneze laptopul vor primi cadou un mouse wireless, iar cei care cumpara tableta vor primi o husa si o tastatura gratuit.

Pentru smartphone-urile Lumia disponibile in oferta, Nokia Lumia 610 costa 29 de euro impreuna cu abonamentul Cangur 15, Lumia 720 este la 99 de euro cu pachetul Pantera 29, iar Lumia 920 costa 79 de euro la achizitionarea impreuna cu abonamentul Pantera 39 pe 24 de luni.

Orasele si magazinele care fac parte din program:

  • Bucuresti (Orange Shop din: Baneasa Shopping City, Piata Victoriei, Piata Universitatii, Calea Mosilor, Plaza Romania)
  • Brasov (Str. Muresenilor)
  • Cluj (bvd. 21 Decembrie 1989)
  • Iasi (Str. Anastasie Panu)
  • Sibiu (Str. Nicolae Balcescu)
  • Timisoara ( bvd. Republicii)

Etichete: , , , , , , ,