Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt lansate oficial, devin cele mai frumoase telefoane cu Android

Scris de | 2 martie, 2015
Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt lansate oficial, devin cele mai frumoase telefoane cu Android

În cadrul Samsung Unpacked, un eveniment care precede târgului Mobile Web Congress, Samsung a anunțat cele mai noi terminale ale companiei. Samsung Galaxy vine echipat cu un procesor Exynos cu opt nuclee, 3 GB de memorie RAM, display de 5.1 inchi cu rezoluție Super Amoled și cameră de 16 megapixeli. Samsung Galaxy S6 Edge este, practic, un Galaxy S6 cu cele două margini curbate, o continuare a terminalului Samsung Galaxy Note Edge, care va oferi acces la o serie de feature-uri interesante pe cele două margini.

_DSC7465

Samsung Galaxy S6 dispune de un ecran Super Amoled cu diagonală de 5.1 inchi și rezoluție 2560×1440 pixeli, protejat de un strat de sticlă Cornig Gorilla Glass 4 și cu o densitate a pixelilor de 577 ppi, iar motorizarea este asigurată de un procesor Exynos format din două procesoare quad-core, un Cortex-A53 la 1.5 GHz și un Cortex-A57 care urcă până la o frecvență de 2.1 GHz. Conform oficialilor companiei, cele două terminale folosesc un procesor fabricat în proces de fabricație pe 14 nanometri, iar acum folosește DDR4 în loc de DDR3, care înseamnă că terminalul este cu până la 80% mai rapid.

Pentru cameră, Samsung a mizat în continuare pe un modul foto cu senzor de 16 megapixeli și o cameră frontală de 5 megapixeli, iar pentru camera principală obține acum imagini mai bune în condiții de iluminare slabă cu ajutoul unei diafragme cu deschidere 1.9 și a unui stabilizator de imagine. Conform Samsung, imaginile în lumina slabă sunt acum mai bune cu 35% față de cele realizate cu Samsung Galaxy S5.

_DSC7469

Designul terminalelor este complet schimbat, Samsung mizează acum în construcție pe aluminiu și sticlă. Față de ediția anterioară a Galaxy S5, noile modele au un aspect mai premium, cu margini din aluminiu și spate realizat în totalitate din sticlă. Schimbarea de design a permis companiei să realizeze un terminal unibody, dar care acum nu mai dispune de un slot pentru carduri microSD și pentru care va deveni mai dificil de înlocuit bateria.

În ce privește spațiul de stocare, cele două terminale vor fi disponibile în versiuni de 32, 64 sau 128 de GB și în culori atractive, precum alb, albastru, negru, verde sau auriu. Primele terminale vor fi livrate în aproximativ 20 de țări începând cu 10 aprilie, urmând ca apoi să se extindă disponibilitatea.

Pentru autonomie, Samsung a introdus în cele două telefoane mobile o baterie de 2.550 mAh și acum este posibilă încărcarea wireless fără a mai atașa un capac special. În plus, terminalele se vor încărca mai rapid, în doar 10 minute de conectare la priză asigurându-se până la 4 ore de funcționare.

Sistemul de operare care rulează pe cele două terminale este Android 5.0 Lollipop, iar elementele interfeței proprii TouchWiz sunt adaptate pentru Material Design, cu culori plate și vii. Totodată, Samsung a eliminat cea mai mare parte a aplicațiilor nefolositoare și a optimizat aplicațiile principale.

_DSC7540

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge dispun de funcții întâlnite la Galaxy S5 și Galaxy Note 4, precum amprentă digitală sau senzor de puls, și aduc în plus un serviciu care va rivaliza cu serviciul de plăți Apple, denumit de sud coreeni Samsung Pay. Serviciul operat de Samsung, obținut prin achiziționarea LoopPay, include NFC și MST (Magnetic Secure Transmission) va face compatibile aproape toate terminalele POS de plată. Datele nu sunt stocate pe terminale sau în serverele Samsung și funcționează împreună cu Visa, Mastercad, American Express, Citi, Bank of America, US Bank, First Data și Synchrony Financial.

_DSC7541

În ce privește Samsung Galaxy S6 Edge, terminalul succede modelului Galaxy Note Edge, adăugând încă o curbură pe laterala telefonului. Terminalul curbat pe margini vine echipat cu aceleași componente ca și fratele său, Galaxy S6, dar este surpriza Samsung din această seară. Este, practic, un nou design care poate fi exploatat, iar posibilitatea de a rula widget-uri și notificări doar pe marginea curbată deschide noi opțiuni pentru dezvoltatori. Pentru moment, Samsung a anunțat că poate rula unele contacte preferate în zona din margini și să atribuie pentru fiecare contact o culore, iar atunci când telefonul este amplasat pe o suprafață plată cu ecranul în jos și se primește un apel de la unul dintre contactele preferate se va putea recunoaște apelantul fără a fi nevoie să ridici telefonul. Este doar un exemplu practic despre cum poate fi folosită curbura telefonului pe cele două margini și cu siguranță vor mai ura și altele.

_DSC7490

Vom posta în curând un hands-on foto-video cu terminalul, iar pentru numărul de aprilie al revistei vom încerca să publicăm un review detaliat al celor două modele, așa că râmâneți aproape.

_DSC7491

Etichete: , , , , , ,